See on iseenesest väga lihtne. Ekraanile manatakse hiirega hõlpsasti navigeeritav maakera, millele laevad ennast helerohelised täpid. Need on raadiojaamad.

Olenevalt sellest, millise paiga ekraani keskel oleva sihiku alla sätid, saabki erinevaid jaamu kuulata. Kui sihiku alla jäävas linnas on rohkem kui üks raadiojaam, pakub Radio Garden ekraani paremas alumises nurgas ka valikmenüüd. Näiteks Tallinna puhul on valikus lausa 22 jaama. Samas kõike Radio Garden ei leia ega paku - kui sihik Tartu kohale rullida, on valikus ainult sealne Pereraadio. Ilmselgelt ei ole programmi kaudu kättesaadavad kõik maailma jaamad, näiteks kindlasti need, mis mingil põhjusel veel veebipõhist voogedastust ei paku. Samas pole ka kõiki voogedastusjaamu - näiteks Paides töötavat Kesk-Eesti Tre (endist Kuma) raadiot, mida netist küll kuulata saab, selle kaudu ei leia.

Mõned raadiod näikse asuvat ka geograafiliselt valedes paikades - saartel tegutsev Kadi Raadio asub Radio Gardeni meelest lausa kahes kohas ja üks neist küll Kuressaares, aga teine hoopis Tartu külje all.

Üldiselt peab ütlema, et kuigi üle maailma liikudes kuuleb muidugi igasugust huvitavat ja kummalist kohalikku muusikat ja kohati täiesti arusaamatut juttu, on ka tuttavaid asju, mis korduvad - näiteks suvalises Madagaskari raadios lõõritas Bryan Adams, Gröönimaal Nuukis asuvas (sobiliku nimega) jaamas ICE FM mängis hoogne laiatarbe pop-hauss, Colombia Medellini linna jaamas La Retro Radio aga Salt`n Pepa, mille otsa tuli kohe The Cure.

Lisaks otsekuulamisele on rakenduses muuhulgas ka ajaloosektsioon, mille kaudu saab kuulata vanu lõike - näiteks Moskva peale liikudes vana raadiouudist Tereškova kosmoselennust - ja kõllide sektsioon, mille kaudu saab erinevate raadiojaamade signatuure kuulata.

Radio Gardeni loojaiks on Hollandis Amsterdamis tegutsevad disainifirmad Studio Puckey ja Moniker ja see hakkas tööle eelmise aasta lõpus. Rakendus on saadaval ka iOSi ja Androidi platvormidele. Aga mis siin ikka pikalt rääkida, parem ise järgi proovida. Radio Gardeni leiab siit.