Qualcommi MDM9200TM kiibil põhinev Huawei E398 võimaldab kasutajal ühenduste vahel "hüpelda" ja valida alati hetkel kõige kiirema.

Seade on loodud, mõeldes operaatoritele, mis ei taha end siduda ainult ühe spetsifikatsiooniga. Nii on võimalik jääda kommertslike LTE teenuste lisamisel paindlikuks. E398 kasutaja ei pea ootama LTE võrgu täielikku valmimist, enne kui saab kümme korda suurenenud kiirust nautida, on öelnud Huawei Nordicu tegevjuht James Chen.

Nordic? Just nii, E398 tulebki müügile esiteks Rootsis ja hiljem mujal. Katuse-Karlssoni kodumaal asub ju maailma esimene LTE/GSM jagatud võrk, mida hoiab käigus Tele2 Swedeni ja Telenor Swedeni ühine Net4Mobility.

Huawei valmistab samuti ette infrastruktuuri ja terminali nende kahe tulevasele ülerootsilisele LTE-võrgule.

Seade on kindlasti pädev abimees, kui liikuda eri territooriumite vahel, kus eksisteerib kohati 4G tugi, kohati 3G ja mujal ehk hoopis 2G. Modem vahetab siis automaatselt ühendust vastavalt toetatud võimalustele.

See ei käi tingimata üle jõu ka teistele uuematele modemitele, aga E398 toetab siiski esimese omasugusena kolme standardit korraga.

The same operators have selected Huawei to develop their nationwide LTE network in Sweden in terms of both infrastructure and terminal solutions.