MobileMe teenuse kasutamine maksab aastas 99 dollarit. Kui aga tahetakse osa saada enamusest MobileMe funktsionaalsusest ilma selle eest maksmata, siis tuleb iPhone rakendustepoest alla laadida Funambol programm, kirjutab TechCrunch.com.

Funambol pakub avatud lähtekoodiga mobiilsete seadmetele mõeldud sünkroniseerimistarkvara e-posti, kontaktide ja kalendrite tarbeks. Tarkvara toimib Exchange, Domino, POP’i või IMAP e-posti serveritega ja käesoleval hetkel tagatud toetus sadadele erinevatele mobiiltelefonimarkidele. Samuti töötab Funambol praeguste (lahtimurtud) iPhone mudelitega.

Funamboli rakendust lahtimuugitud iPhone’de tarbeks on käesolevaks hetkeks alla laetud üle 100 000 korra. Samuti haldab firma beeta-leheküljel my.Funambol.com enda sünkroniseerimisservereid, mis toetavad Outlook’i, Gmail’i ja Yahoo Mail’i.

„Kui uus iPhone 11. Juulil turule jõuab, on meil valmis oma sünkroniseerimistoode. See on tasuta, avatud lähtekoodiga konkurent Mobileme teenusele,“ sõnas Funambol’i juht Fabrizio Capobianco.’

Funambol ei sünkroniseeri (esialgu veel) faile ja pilte, samuti ei sisaldu selles MobileMe’ga kaasnevat 20 GB võrguruumi.