Ilmneb, et tänavu juunis, juulis ja augustis langes Eestisse tulnud turistide arv üle poole, kokku 54 protsenti.

Elisa telekomiteenuste valdkonna juht Mailiis Ploomann sõnas, et suvekuudel hoidis turismi üleval nn Balti mull: „Ainsad arvestatava külaliste arvuga turistid tulid peamiselt Lätist ja Leedust ning ka Soomest. Nimetatud lähiriikidest tulnud turistide arv langes vähem kui poole võrra, kuid näiteks Rootsist tuli Elisa andmetel välismaalasi juba kahe kolmandiku võrra vähem."

Erinevalt välisriikidest tulnud turistidest ei langenud eestlaste reisimine nii madalale ja peamiselt käidi riikides, kuhu oli võimalik ja turvalisem minna - Läti, Kreeka, Tuneesia, Belgia, Luxemburg, Soome, Leedu ja Norra. TOP3 oli seejuures järjekorras Soome-Läti-Leedu.

„Lähiriikidest peljati enim Rootsit, kus reisijate arv oli vaid veerand tavapärasest mahust. Päikesereisid Egiptusesse, Türki, Bulgaariasse või Hispaaniasse jäid pea olematuks, mahud langesid drastiliselt," lisas Ploomann.

Kuude lõikes on Eestisse reisivate turistide arv olnud languses alates märtsist, kui kehtestati eriolukord. Kõige rohkem tuli turiste Elisa andmetel Eestisse juulis, kuid eestlased ise reisisid kõige rohkem augustis.