Engadgeti ajakirjanik sai TouchPadi juba näppida ja teatab oma esimeste tähelepanekute hulgas, et see sarnaneb kujult väga iPadiga.

See on siiski Apple'i tahvlist isegi 45 grammi raskem ja 0,7 mm paksem, kokku 725 g ja 13,7 mm, mis kurvastab neid, kes iPadi niigi kogukaks peavad.

Ülevaade tehnilisest:

* webOS 3.0 opsüsteem,

* 9,7-tolline ekraan (1024 x 768 resolutsioon),

* Snapdragoni kahetuumaline 1,2 GHz protsessor,

* A-GPS (3G-mudelil), güroskoop, kiirendusmõõtur, kompass, stereokõlarid,

* 16 või 32 GB välguandmeruumi,

* ees 1,3-megapiksline veebikaamera ja videokõnede tugi,

* 802.11 b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR,

* Pre 2-ga võrreldes kahekordselt muutmälu,

* Skype, Kindle'i e-pood, täielik Flashi tugi, Open GL, virtuaalse privaatvõrgu toetus, juhtmevaba printimine, Google Docs, Dropbox, QuickOffice, Box.net, kaasas juhtmeta klaviatuur.

Esiteks ilmub Wi-Fi mudel, hiljem aga 3G ja 4G toega mudelid. Hinnad pole veel teada, aga Wi-Fi eksemplari lubavad suveks.

Moodsa seadme trumbid on pilveteenuste kesksus, kohene käivitumine ja üldine kiirus, "tõeline" multitegumtöö ja meile ilmselt kasutu, aga muidu muljet avaldav touch to share.

See tähendab, TouchPad ja HP uued nutitelefonid nagu Pre 3 ja Veer saavad ainuüksi füüsiliselt kokku puutudes hakata kraami jagama, failidest saitide ja isegi kõnedeni.

Techi ajakirjanik lisab muljeid: võtmesõnu on integratsioon. Kõik teenused saab koondada ühte sõnumirakendusse nagu Sony Ericssoni Timescape'is, Facebooki pilte saab kasvõi fotorakenduses viibides kommenteerida.

Huvitav on ka teada, et HP toob webOS samuti PC-platvormile, täpsemalt puutetundliku ekraaniga PCdele.

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!