Täna ongi 20. aprill ja etskae – Sony alustab nädalat üllatusega. Xperia Z4 on tõesti olemas ja ilmub Jaapanis suve jooksul. Miskipärast pole aga infot hinna kohta, ega seni sõnagi ilmumisaegade kohta väljaspool Tõusva Päikese Maad.

Senised kõlakad eksisid vähemalt kahe fakti suhtes: Z4 ei oma metallist korpust ega näpujäljelugejat, mille abil kasutajat tuvastada.

Z4 ei hiilga ka uuendusliku välimusega, aga on veidi õhem kui eelkäija Z3 (täpsemalt 6,9 mm vs 7,3 mm).

Mis tänavuse tipptelefoni sees on?

5,2-tolline täis-HD ekraan, 64-bitine 8-tuumne Qualcommi kiip Snapdragon 810, 3 GB muutmälu, 5,1 MP esi- ja 20,7 MP lainurk-tagakaamera, 2930 mAh aku, Android 5.0 Lollipop, tolmu- ja veekindlus (vastavalt standarditele IP6X ja IP5/8)

Tagakaameral on muide režiim cooking mode, millega ahvatlevamaid toidupilte klõpsida. Ju nende populaarsus püsib veel.

Kuue kuu eest ilmunud Z3 näitajad on tegelikult üsna sarnased. Ekraan on 0,05 tolli pisem, akumahutavus väheke suurem, kiip veel 32-bitine, tagakaamera veel ilma lainurgata...

Märgatavam mahajäämus on esikaamera osas, mis on Z3 sees kõigest 2,2 MP, kuigi täis-HD-videot salvestav.

Foto: tootja

Ja nii ongi

Kuna Sony kuulutas mullu, et ei pea enam mõistlikuks kaks korda aastas tipptelefoni väljastada, siis eeldame Jaapani turule suunatud Z4 põhjal, et see ongi tänavu kõik.

Kui hiljem Euroopas ja USAs ka ilmub, on vahest paar pisiuuendust veel tehtud või üritatud mingit lisaväärtust luua äppide või teenuste abil.

Ka HTC ei hakanud tänavu tipptelefoni-seeria uuendamisega palju vaeva nägema nagu nähtub mudelite One (M9) ja M8S põhjal.

[PÄEV HILJEM LISATUD] Veebis hakkasid levima kõlakad, et Xperia Z4 on mõeldudki ainult Jaapani turule ja ülejäänud maailm saab teise mudeli, mida Sony tutvustab mai lõpus.