Eestlased olid põhjanaabrite mobiilifirma Nokia edust lummatud. Meiegi pidime leidma endale suure rahvusvahelise kaliibriga ettevõtte, mille üle tunneksid kõik eestlased uhkust, kirjutab Kiip.ee.

Eesti Nokiaks on peetud meie IT-taristut, Kazaad ning peamiselt Skype'i, viimastel aastatel on nende hulka lisandundu mitmed idufirmad, kellest seni kõige populaarsemaks on osutunud TransferWise.

Nokia kiire populaarsuse taandumisel kaotas fraas "Mis on Eesti Nokia?" oma mõtte ning täna ei kohta seda kõnepruugis praktiliselt üldse. Küll on aga see teatud rindkondades asendunud kaasaegsema fraasiga "Mis on Eesti Angry Birds?".

Taaskord ei otsita sellele konkreetset vastust, vaid viidatakse meie naabrite suurele edule mobiilimängude maastikul. Küsimus seisneb pigem selles, et miks ei ole ükski eestlane või Eesti idufirma suutnud soomlaste edu korrata.

Pidevalt tuuakse näiteks Creative Mobile'i poolt arendatud lihtne mobiilimäng Drag Racing, mis on firmale toonud sisse ulmelisi rahasummasid. Aasta tagasi pakkus palju kõneainet ka Kaarel Kirsipuu ja Kristjan Lutsu arendatud mäng Can You Escape? (ülaloleval pildil).

Kas need mängud küündivad oma mängitavuselt, disainilt ning lõbususe poolest Angry Birdsiga ühele tasemele, jäägu igaühe endi otsustada.