Mõnikord töötab see ka meie vastu, kui Facebook meid kellelegi sõbraks soovitab. Näiteks leiab meid üles inimene, kellega fb-tutvus ebameeldiv tundub. Sõbrakutsele eitavalt vastata on ju piinlik.

Ühendkuningriigis juhtus isegi selline ootamatu lugu, et "People You May Know" viis inimese arreteerimiseni politseinike poolt.

Talle mõisteti hiljem 17 aasta pikkune vanglakaristus, muuhulgas röövi korraldamise ja relva abil auto röövimise eest.

Õnneks polnud see teenimatult, sest kõnealune isik oli mitmete röövide ja relvaga vehkimiste tõttu tagaotsitav. Facebook soovitas teda kellelegi sõbraks, kes pahategija ära tundis, politsei jaoks tuvastas... ja edasine on pikk ajalugu rootsi kardinate taga.

Ühiskonna seisukohast on muidugi kasulik, et pahategija vabaduse kaotab. Aga halenaljakal moel on see ka ilmekas näide selle kohta, et võib olla lausa ebameeldiv, kui Facebook sind aina kellelegi sõbraks soovitab.

Igaks juhuks märgin, et Facebooki-viide polnud piisav põhjus kellegi kinnivõtmiseks. Politsei esindaja kinnitas, et FB kaudu saadud info oli viimane tükk mõttelises mosaiigis, mida nad olid kokku pannud, et antud isik nagunii vahi alla võtta.