Foxconni omanik Hon Hai Precision Industry lõpetas kahe nädala eest "surmavabrikusse" uute inimeste palkamise, kuni valmib ülevaade sealse juhtimisviisi üksikasjadest.

Nad said ilmselt aru, et palkamine ei tasu ära, kui töötajad endile lihtsalt otsa peale teevad, isegi kui nad ei maksa enam enesetapjate peredele suuri toetusi.

Hiina valitsus on otsustanud Foxconni juhtumit, nii töötingimusi kui enesetappe ametlikult uurida ja tulemused isegi hiljem avalikuks teha. Need on selleks ajaks läbinud kindlasti tiheda ideoloogilise kadalipu, aga siiski.

Foxconnis toimuv on toonud kaasa töötajate streike teistes Lõuna-Hiina vabrikutes, aga valitsus keeldub selles nägemast suuremate rahutuste laine alget. See olla "väga normaalne", et töötajad esitavad nõudmisi.

Foxconn tõstis hiljuti tootmistasu, et kliendid aitaks töötajate palga tõstmisest tekkivat kulu kinni maksta. Taiwani rikkaim inimene, 5,5 miljardit dollarit kokku ajanud Hon Hai juhatuse esimees Terry Gou teatas, et firma jääks kahjumisse, kui võtaks palgatõusu ainult enda kanda.

Apple'i juhid võivad sellest end eriti mõrult tunda, sest nende firma kaukast pärineb Foxconni esimene palgatõus. Tõus kajastub ilmselt edaspidi ka Foxconni klientide toodete hinnas.

Hon Hai on maailma suurim lepinguline elektroonikatootja ja Foxconni koduks olev Lõuna-Hiina maailma suurim elektroonikatootmise piirkond.