Kes küll vajaks kuuesekundilisi videosid, mida keegi kuskil on oma nutiseadmega salvestanud? Tundub, et paljud, sest säherdust sisu pakkunud rakendusel Vine (2013-2017) oli tippajal 200 miljonit kasutajat.

Vahepeal on sarnase lähenemisega veebiteenuseid esile kerkinud teisigi, eesotsas Hiinas sündinud TikTok, aga Vine'i looja Dom Hoffmnan pole oma algset projekti endiselt hüljanud.

Ta tõotas Vine'ile troonipärijat juba 2017. a lõpus ja näe imet – Byte on kuudepikkuste suletud beetatesti-perioodi järel kõigile kättesaadav Androidi ja Apple'i nutiseadmetel. Kasutajakonto tuleb luua ka Google'i konto või Apple ID baasil.

Videokeskkondadel on kombeks ka ise sisu toota ja vastav programm, mis osadele nende vaeva eest rahalist tasu pakuks, on tulekul "varsti".

Praegu on suhtlus- ja üldse sotsiaalmeedia-keskkondades juba tavaline, et kasutajad saavad lühiklippe luua, kasvõi näiteks Messengeri Stories. Liikuvatest gif-failidest rääkimata. Sestap on raske ennustada, kas Byte'i jaoks veel moodsas maailmas kohta leiduks. Aga julge hundi rind ongi rasvane.