Strategy Analytics teatas, et 2010. a kolmandal veerandil kuulus iPadile ümmarguselt 95 protsenti tahvelarvutite turust. See tähendab, et nii suur kogus müügile jõudnud tahvlitest pärinesid Apple'ilt.

Eri tootjatelt saabuvad Androidi tahvlid moodustasid ülemaailmsest turust ainult 2protsendilise tüki. Kui kasutada tordi metafoori, said nad tõesti midagi suhu, aga ilmselt mitte piisavalt, et maitses selgusele jõuda.

iPadi konkurentide suurim tulevikulootus on Samsungi toode Galaxy Tab, mis on mõnes piirkonnas juba müügil.

iPad ilmus aprillis. Lähiaastatel peaks nii suurte kui väikeste tegijate poolt muutuma kättesaadavaks terve armaada erinevaid tahvelarvuteid.

Novembris peaks ilmavalgust nägema juba samuti esimene Windows 7 põhine tahvel, Hollandi ettevõttest Ambiance Technology pärinev AT-Tablet. Nad olid oma sõnul üllatunud, et keegi varem sama asjaga valmis ei saanud.

AT-Tabletil on 10tolline ekraan, 1,3megapiksline veebikaamera, 160 GB kõvaketas, mini-VGA konnektor LCD-monitorile, Windows 7 Home Premium opsüsteem jm.

Turu-uuringute firma Gartner usub, et 2011. aastal suudetakse gloobusel müüa juba 54,8 miljonit tahvelarvutit.

Aa, peaaegu ununes: App Store'i lisandub lõpuks rakendus, mis laseb Flashipõhist sisu jooksutada. Esimene pääsuke on Skyfire, mis tõlgib Flashi sisu HTML5 keelde ja võimaldab iPhone'i kasutajatel seda Skyfire'i serveritest telefoni striimida.

Miks keegi peaks seda tahtma, kui Tema Pühadus Jobs ütles, et netivideo põhineb peamiselt HTML5'l, jääb selgitamata.