Maakler.ee andis täna välja Androidi rakenduse Maakler App, mis pakub elupinna otsijale või pakkujale mitut Eestis uuenduslikku võimalust.

Tarkvara arvutab päringu peale välja selle, kui palju kodu väärt on, kui tahta seda hetkel müüa või välja uurida. See toimib kõigi kortermajade piires.

Lisada saab teate ostu- või üürihuvist antud majas, kinnisvarakuulutused on mugavas kaardiformaadis (Maakler App näebki Google'i kaardirakenduse moodi välja) ning näha saab kuulutusi vastavalt asukohale.

"Meie jaoks oli jabur olukord, kus pelgalt selleks, et aimu saada elupinna kinnisvara väärtusest, tuleb välja käia paarsada eurot," selgitab äpi üks looja Erik Ehasoo,

"See on umbes sama nagu kui inimene läks paarkümmend aastat tagasi autot ostma ja müüjal oli alati rohkem infot kui ostjal. See andis alati suure eelise liigkasumit teenida. Tänapäevaühiskonnas peaks info olema kõigile võrdselt ja mugavalt kättesaadav."

Äpi arendamiseks ja eelkõige hinnamääramise süsteemi töölesaamiseks kulus üle aasta, sest suurel hulgal andmete kokku toomine osutus keerulisemaks ülesandeks kui esialgu tundus.

Algoritm võtab hinna aluseks samad andmed, mida kasutavad kutselised kinnisvarahindajad, mh seniste tehingute hinnatase antud hoones ja piirkonnas.

"Tarkvara poolt arvutatud hinda vaadates tuleb siiski säilitada teatud kriitikameel. Näiteks, kui majas on peamiselt suured korterid, siis ühetoalise hind seal võib omajagu erineda automaatarvutustes näidatust.

Samamoodi ei ole rakendusel võimalik teada, kas korteris sees on tehtud remonti või mitte," ütleb rakenduse arhitekt Kaspar Triebstok.

Samas muutuvad äpi pakutavad hinnaarvutused edaspidi täpsemaks, kuna teatud infot nagu hoone renoveerituse tase saavad anda ka kasutajad ise.

Lisaks automaatsele hinnaarvutusele pakub Maakler App teisigi uuendusi. Näiteks ei pea enam ostu- või üürisoovi riputama enam maja trepikotta, vaid selle saab märkida mobiilirakendusse.

Äpp laseb tellida ka ametliku hindamisakti (näiteks panga tarvis), ilma et peaks ise vaeva nägema hindaja leidmisega. Sel puhul saadab tarkvara päringu kõigile kvalifitseeritud hindajatele Eestis ning valib kliendile parima vastuse.

Maakler Appis on täna kuue kinnisvarafirma kuulutused üle Eesti. See on tasuta allalaaditav Androidi nutiseadmetele ja toimib kolmes keeles.