Töökad ja tublid Taevaaluse kuningriigi elanikud aga ei tee valgete kuradite albist kisast väljagi ning nii tutvustas Hiina firma Huawei – keda meie siin Maarjamaal tunneme eeskätt vahvate netipulkade tootjana – äsjaalanud CES-tehnikamessil ilmselt kõige suurema ekraaniga nutitelefoni maailmas, vahendab Photopointi ajaveeb.

Saage tuttavaks – Huawei Ascend Mate, 6,1-tollise ekraaniga nutitelefon, mis oma korpuse all jooksutab klassikalist 1,5 gigahertsist neljatuumalist protsessorit.

Paraku on tootja olnud ekraani lahutusvõimega pisut kokkuhoidlik – 1280 x 720 pikslit tundub sellise suure ekraani jaoks napivõitu olevat.

Seda aga, mis ekraanil puudu jääb, teeb tagasi aku 4050 mAh (!) mahtuvus. Selline rammus aku teeb ilmselt kadedaks kõik senitehtud nutitelefonid. Suurele akule ja ekraanile lisab pisut usutavust ka 13-megapikseline kaamera.

Huawei Ascend Mate'i operatsioonisüsteemiks on mõistagi Android 4.1 ehk Jelly Bean.

Lisaks Ascend Mate'ile tutvustas Huawei messil ka selle väiksemat venda Ascend D2, mille ekraan on kõigest 5-tolline, kuid selle eest täis-HD resolutsiooniga.

Omalt poolt soovime Huaweile jõudu ja jaksu edaspidiseks ning ühtlasi loodame neid idamaiseid imeasju ka kodumaistes mobiiliesindustes näha.