Sellest sai alguse traditsioon, et kõik Androidi suuremad väljalasked on ristitud inglise keeles ja mingi maiustuste järgi, ning iga järgnev algab tähestikus järgmise tähega:

1.5 Cupcake
1.6 Donut
2.0 Eclair
2.2 Froyo
2.3 Gingerbread
3.0 Honeycomb
4.0 Ice Cream Sandwich
4.1 Jelly Bean
4.4 KitKat
5.0 Lollipop
6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow ilmus alles tänavu oktoobris, nii et Google ei pea opsüsteemile juba järgmist nime kaaluma, mis algaks N-iga.

Küllap on pidev nimenuputamine aga tüütu, sest firma tegevjuht Sundar Pichai kuulutas hiljuti Indias ühel konverentsil, et nad kaaluvad veebis küsitluse korraldamist, mille abil järgmine nimi välja selgitada.

N on muidugi üldse raske sõna, millega algavat maiustust välja mõelda. Mulle isiklikult meenub kohe ainult neegrimusi ehk šokolaadi-vahukommi koogike.

Ega siis muud üle jää, kui hakata ka mitteinglisekeelseid sõnu kasutama, või otsida partneriks konkreetsete suupistete tootjaid nagu 4.4 KitKati puhul juhtus.

Inglise keele juurde jäädes peaksid järgmised suured Androidi variandid algama vastavalt tähega O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y ja Z.

[HILJEM LISATUD] Leidlikud lugejad pakuvad N-tähega algava maiustusena välja veel sõnad Nutella, Nuts, Nougat ja Nurr (šokolaad). Üks nendest kinnitab, et Google raudselt valib Nutella.

***

Kui veel suurelt mõelda, võiks Google legendaarse mängutootja Nintendo ära osta, Androidi järgmise väljalaske veel videomängukesksemaks muuta ning Nintendoks nimetada.

Viimane poleks sellega kohe ilmselt nõus, aga Google'il on piisavalt raha, et veenda neid ümber mõtlema. Suur N liigub mobiilimängude suunas nagunii.