Tele2 avas Eesti esimese WAP-portaali 30. märtsil 2004, koondades sinna kõik mobiili-internetiga seonduva, telefoniseadistustest meelelahutuseni.

WAP ehk traadita rakenduste protokoll võimaldas kasutada varajastes, madalama andmesidekiirusega nutitelefonides internetisisu nagu uudised, parkimine ja meelelahutus piiratud kujul.

"Täna on meil kordades kiirem mobiilne internet, võimekad nutiseadmed, kõikvõimalikud äpid ning praegune võrgutehnoloogia võimaldab teha asju, mida WAP-i arendamise ajal ei osatud ette kujutadagi," ütles Tele2 Eesti tootedirektor Katrin Aron.

Näiteks on enamikel üldlevinud teenustel omad äpid, pargitakse sõnumite või parkimisrakenduste kaudu, mänge ja helinaid tõmmatakse Google Playst või Apple Store'ist. ,,Ka Tele2 teenustele pääseb mugavalt ligi nii meie nutiseadmesõbralikult kodulehelt kui ka eelmisel nädalal klientideni jõudnud uue Tele2 Eesti äpi kaudu," kinnitas ta.

Tele2 rohkem kui 500 000 kliendist kasutab WAP-teenuseid veel vaid alla 150 inimese.

"WAP-i kinnipanemine on ühe mobiilside ajajärgu lõpp. Praeguseks on kogu riik kaetud 4G internetiga ning töötame Nokia Networksiga Eestis juba 4G edasiarenduse kallal, mis võimaldab allalaadimiskiirust kuni 375 Mbit/s," ütleb Aron.