Selle haavatavuse tõttu võivad kasutajad kogu maailmas puutuda kokku andmete varguse, lunanõuete ja muude pahavara rünnakute ohuga. Kõige enam peaksid muret tundma need, kelle seadmed on toodetud aastal 2012 või varem, kirjutab küberturvalisuse portaal Which?.

Google'i enda andmete kohaselt kasutab 42,1 porotsenti kõiguist Androidi mobiilidest opsüsteemi 6.0 või madalama versiooniga. Androidi turbebülletääni kohaselt ei olnud aga möödunud aastal antud välja ühtegi turvavärskendust ainsalegi Androidi 7 või vanema versiooni mobiilile.

See tähendab, et iga viie Androidi kasutaja kohta ei saanud kaks neist enam oma mobiilile turvauuendusi.

Portaal testis viirusetõrjelaboril AV Comparatives abil näiteks selliseid tuntud mobiile nagu Motorola X, Samsung Galaxy A5, Sony Xperia Z2, LG / Google Nexus 5 ja Samsung Galaxy S6 ning tal õnnestus kõiki neid nakatada pahavaraga.

Androidi looja Google keedus aga igasugustest sisulistest kommentaaridest.

On ilmselge, et Google peab pikendama Androidi seadmete turvatoe kestvus ning oma roll selles on täita ka mobiilitootjatel.

Kuidas kontrollida uuendusvõimalust?

Kui teie mobiilil vanem versioon kui Android 7.0 Nougat, proovige seda värskendada menüüst Seaded> Süsteem>Täpsemalt (Settings> System>Advanced System Update).

Kui te ei saa seadet värskendada, võib teie telefon olla häkkimisohus. Eelkõige tuleks olla ettevaatlik rakenduste allalaadimisel väljaspool Google Play poodi. Samuti tuleb olla ettevaatlik kahtlaste SMS- või MMS-sõnumite avamise osas.

Kindlasti tasuks seadmesse installida mõni viirusetõrje äpp.