Vahel võib asi olla tehnoloogiates, mida sait kasutab, vahel näiteks äppides, mis on nutiseadmesse paigaldatud. Vaatleme eri põhjuseid.

Aegunud tehnoloogia

Saidil on kasutusel vananenud tehnoloogia nagu Adobe Flash. See oli kunagi popp vahend saitidele videoklippide lisamiseks, animatsioonide ja interaktiivsuse lisamiseks.

Paraku oli see tehnoloogia nii probleemne, alates ressursinõudlikkusest ja lõpetades arvukate turvaprobleemidega, et moodne lääne veeb liigub juba aastaid sellest aina kaugemale ja koguni tootja Adobe loobub Flashi toetamisest käesoleva aasta lõpus.

Kui satud nii vanale ja tagurlikule saidile, mis endiselt Flashi kasutab, siis polegi selle vastu suurt midagi enam teha. Liigu edasi või proovi sama lehte külastada arvutiga.

(Jaapani ja üldse Aasia saitidel on Flash aga endiselt üllatavalt levinud.)

Paindumatu disain

Sait ei arvesta seda külastava seadme eripäradega nagu ekraanisuurus ning klaviatuuri ja hiire olemasolu või nende puudumine.

Paljud arendajad on paindliku disaini (ingl responsive design) ammu omaks võtnud ja loovad veebilehtedest nii täis- kui ka mobiilivariante. Viimased kuvatakse seda külastava seadme – arvuti või nutiseade – eripärasid arvestades. Kaht varianti saab soovi korral ise vahetada.

Töölaua- ehk täisvariant pole mobiiliga külastades alati tingimata ebamugav, aga enamasti on vaja siiski veidi tavalisest rohkem vaeva näha (nt teksti lugemiseks pilti sisse suumida) ja esineb rohkem tüütuid pisiasja, näiteks pilt ei laadi korralikult või hüpikakendest on keeruline lahti saada.

Siin aitab sama, mis eelmise punkti puhul: liigu edasi või proovi saiti külastada just arvutiga.

Reklaamimöll

Ka liiga agressiivsed reklaami- ning JavaScripti või muu tehnoloogia blokkijad võivad mõne saidi välimuse tuksi keerata. Aitab arvutile kolimine või blokkija kasvõi ajutine väljalülitamine.

Apple’i seadmel hoia saidil olles refresh- ehk värskendusnuppu all, vali menüüst Reload without content blockers. Androidil sarnast lahendust pole, aga kindlasti on seal mõni blokkiv äpp, mida saaks välja lülitada.

Suur osa veebist on tänapäeval üsna nutiseadme-sõbralik, aga probleemseid paiku ikka leidub. Nende vastu eriti muud teha ei saagi, kui arvutit kasutada. Sisublokkijad on teine asi, neid saab välja lülitada.