Windows 7 Service Pack 1 peaks ilmuma alles sügisel, aga selle töösolev järk (build) lekkis hiljuti netti ning on torrentisaitidelt juba tuhandetes koopiates huviliste kõvaketastele rännanud.

Mida eWeeki ajakirjanik siis asjast teadis või arvas?

1) Win7 SP1 saab Microsofti sõnul olema üsna väike täiendus. See on üsna üllatav, arvestades nende eelmiste opsüsteemide remondipakette. Service Packid lisasid nii palju, et inimesed eelistasid vähemalt esimese ära oodata, enne kui värskeimale Windowsile kolisid.

2) Windows 7 on üsna turvaline (enamik Vista funktsionaalsust ja mõned lisad). Service Pack 1 ei lisa selles valdkonnas palju juurde. Spetsialistid on üldiselt ühel meelel, et see on üks turvalisimaid opsüsteeme, mida Microsoft on seni välja toonud.

3) Windows XP töölaad Windows 7 variantides Professional, Ultimate ja Enterprise. Kui kasutaja usaldab Windowsitest üle kõige XP-d, võib ta jooksutada selle virtuaalset installatsiooni otse Win7 keskkonnas. See on Microsofti poolt tõeline kingitus ning muudab uued Pisipehmed Aknad atraktiivsemaks igaühele, kes siiski SP1 ootab.

4) See pole Vista. Vistas oli palju ühilduvus- ja turvaprobleeme, mida ei saa uusimale troonipärijale laiendada. Kuigi ka Win7 pole ideaalne.

5) Operatsioonisüsteemi väljastamise asemel, mille kohta nad teadsid, et peavad kõvasti täiendusi looma, veetsid nad rohkem aega stardiversiooni kallal. Microsoft ilmutas seekord taibukust.

6) Windows 7 oli kohe valmis ärikasutuseks. Firmad, mis lükkasid varasemate Windowsite kasutuselevõtmist edasi, kuni see oli korralikud parandused "kaela saanud", ei pea Win7 puhul sama taktikat kasutama. Sellel on tänu Windows XP töölaadile täielik ühilduvus paljude ajaga populaarseks muutunud tarkvaratoodetega, rääkimata lisaturvalisusest ja krüpteeringuvõimalustest.

7) Ikka Vista kasutamine pole hea idee. See on endiselt paras õudukas. Disaini-, turva- ja ühilduvusprobleemid kummitavad nii tavakasutajaid kui ärikasutajaid. Windows 7 on isegi SP1-ta parem kui Vista.

8) XP kasutamine pole samuti enam hea idee. See on pärast kolme Service Packi kahtlemata töökindel operatsioonisüsteem, paljud kasutavad seda rõõmsalt siiani. XP arvutid hakkavad aga vananema ja usaldusväärsust kaotama ning ka häkkerid ei väsi sellest auke otsimast.

9) Windows 7 allahindlused hakkavad kaduma. Puhtalt rahale mõeldes on vanemale opsüsteemile truuks jäämine ebatasuv. Microsoft ja tarnijad pakuvad Win7 nooruses mitmesuguseid allahindlusi, et see laialt leviks (mis on toonud superhäid tulemusi). Head diilid hakkavad aga ajaga kaduma. Kui niigi "üle tullakse", miks mitte praegu kokkuhoiuga?

10) Minevik on minevik. Microsoft on Windows 7-ga tõestanud, et võttis tõsiselt opsüsteemi loomist, mida inimesed tahaks kohe n-ö karbist välja võttes kasutada. Eeskujuks ilmselt Apple.