See oli ka aeg, mil tuhandete ootust täis fännide lootused purunesid, kuna kauaoodatud safiirklaasist iPhone jäi taas tulemata, kirjutab Digitark.ee.

Olenemata sellest, kui hoolsasti me oma telefone hoiame ja neile kaitsvaid ümbriseid ostame, tekivad kasutamise käigus nende peale siiski suuremad ja väiksemad kriimud.

Praegu telefonides kasutatav Gorilla Glass küll vähendab, kuid ei hoia kriimustuste tekkimist täielikult ära (olgu ta siis 1, 2, 3 või lausa Gorilla Glass 4).

Lahenduseks võiks olla safiir, mis on üks tugevamaid mineraale maakeral ning mis on laialt kasutuses näiteks kellatööstuses kellade sihverplaatide valmistamisel.

iPhone 6 ei saanud safiirklaasi seetõttu, et ettevõtte peamine varustaja läks pankrotti ning ei suutnud seega telefonitootjat piisaval määral materjaliga varustada.

Tundub, et vähemalt praeguseks on Apple safiirklaasiga telefonide tootmise idee maha matnud ning kasutab materjali vaid nutikellades ning telefonide sõrmejäljelugejates ja kaameraobjektiivi kaitseks.

Safiiri hea vastupidavus välistele mõjudele teeb ka selle töötlemise väga keeruliseks ja seetõttu oleme seni näinud ainult piiratud kogusega safiirklaasiga erimudeleid, nagu Huawei Ascend P7 Sapphire.

Nutitelefonide disaini peale kulutatakse tohutuid summasid ja telefonid on muutunud liiga ilusaks, et neid ümbristega varjata.

Loodetavasti Apple, Samsung või keegi kolmas leiab viisi, et kriimustuskindlad nutitelefonid saaksid juba lähiajal meie igapäevaelu tavaliseks osaks.