Kui kõige odavam tasuline rakendus maksis enne uuendusi App Store'is 0,79 eurot, siis nüüd on uueks hinnaks 0,89 eurot, vahendab applespot.ee.

Riigid, kus hindu uuendati: Austria, Belgia, Hispaania, Holland, Itaalia, Kreeka, Luksemburg, Poola, Portugal, Prantsusmaa, Saksamaa, Taani, Tšehhi, Ungari, Venemaa.

Samuti võeti mitme riigi App Store'is kasutusele kohalik valuuta.

Peamiseks põhjuseks, miks hindu tõsteti, on arvatavasti see, et hinnad klapiksid USD kursiga.

[HILJEM LISATUD] Eesti App Store'is on ka minul rakendustel uueks baashinnaks 0,89 eurot.

Kommentaare Applespoti kasutajatelt

J.S.: Hiljem, kui euro tugevneb, hindu küll alla ei viida.

Reyo: Just minu mõte. Suvaline PR-inimene võib mõelda miljon vabandust, kuidas ja miks üks suurfirma hindu tõstma peab, sest muidu "ei tule välja".

Ühel hommikul oli PR-inimese laual kiri: "Tõstsime hindu. Mõtle välja midagi ilusat. Vajadusel küsi nõu finantsosakonnast.". Kui miski aga paraneb, siis hinnad jäävad ikka üles. Nii et möla on see ikkagi.

Praeguses euro valguses võiksid kõik tõstma hakata. Hea ettekääne tegelikult. Peaks ka hindu tõstma, sest euro vääring Liibüa dollari ja Türgi liira suhtes on langenud. Mine ju tea. Äkki on sealt vaja miskit osta või nii.

Pirn: Tänaseks jõudis kohale ka Apple'i kiri, milles teatati, et The price for your subscription(s) when it automatically renews may increase due to changes in foreign exchange rates.

Janno Liivak: Käisin just üle kõik enda tehtud arvustused ja parandasin hinnad ära... Mida kallim oli rakendus, seda suurem oli hinnatõus. OmniGraffle Pro sai kogunisti 30 eurot hinnale otsa.