Korpus

Nii aprillis baaripõrandalt leitud iPhone 4G/HD kui hiljem vabadusse pääsenud eksemplaride testijad veenavad meid, et Apple'i taibutelefoni uus disain erineb 3GSi omast õige palju. Tagakülg on lame, külgedel on ipadilik metalläär, helivaljuse nupud on nüüd eraldiseisvad, mitte kiiklüliti kujul.

Kaamera

Praktiliselt garanteeritud. Juba eelmise aasta lõpus algasid kõlakad, et iPhone saab viie megapikslise kaamera. iPhone'i arendustarkvara uurijad on leidnud viiteid kõrglahutusega video salvestamisele, mis tähendab ehk Flip HD konkurenti.

Lisandub videosuhtluskaamera

iPhone'i arendustarkvaras on ka videosuhtlusega seostuvad ikoonid ja käsud, mis lisab tõestusmaterjali ammusele kõlakale, et iChat kolib Mac-arvutitelt iPhone'ile. Sam Mendes ("American Beauty", "Road to Perdition", "Jarhead") väntas kuuldavasti hiljuti reklaamklipi, kus ema ja tütar kasutavad iPhone'isid videosuhtluseks.

Ekraan

Tundub väga tõenäoline, et uuel iPhone'il on 960 x 640 ekraanilahutus, mis pakub "prindikvaliteedis" tihedust (320 pikslit tollile). See ületab nii Nexus One'i ((252) kui Apple'i enda iPadi (132), nii et digiteksti lugejate tulevane eelistus peaks olema selge.

Hind

Screen Digesti analüütik väitis hiljuti, et iPhone 4 hind saab olema oodatust madalam, sest Apple tahab oma taibutelefonide turuosa veelgi laiendada.

Apple'i protsessor

Avalikkuse ette jõudnud uued iPhone'id on paljastanud, et kasutavad Apple'i logoga protsessorit. Võimalik, et neljanda põlvkonna telefonil on iPadi omaga sarnane Apple'i protsessor. See peaks tähendama suurt jõudlusekasvu.

Mikro-SIMi auk

iPad sööb tavalise SIM-kaardi asemel mikro-SIMi, ja kuna Apple kaldub võimalusel tehnoloogiat alati seadmete vahel jagama, peaks uue kujuga kaarti eelistama ka iPhone 4. Gizmodo omandatud seadmel oli samuti just mikro-SIM.

Aku

Uue iPhone'i esipaneel on õhem kui 3GSi oma, mis tähendab, et akule on rohkem ruumi. MacRumorsi andmetel peaks uus aku olema 16% suurem.

iPhone OS 4.0

Steve Jobs tutvustas iPhone OS 4.0 operatsioonisüsteemi aprillis, kuid ütles, et see ei ilmu suvel. Tundub siiski lollikindel, et värske iPhone kasutab just seda, mis lisab multitegumtöö mitte-Apple'i tarkvarale, võimaluse ikoone eraldi kausta sikutada, ühendatud e-postkasti, jm.

Nimi

Apple on hoidunud mobiilitöösturite kalduvusest anda mobiiltelefonidele veidraid nimesid, mis ei jää meelde. 3GS oli juba teatav kõrvalekalle normist. Kõlakate järgi on usutavad nimed iPhone HD või 4G; kui Apple valib HD, tekitaks see ilmselt segadust App Store'is, kus on palju nn HD-rakendusi iPadile.