Seniste külluslike kuude järel mõjub veidi ehmatavalt, et detsembris jõuab meie ette ainult kuus märkimisväärset videomängu.

Kirjastajad arvavad ilmselt, et detsembris on veel vähestel piisavalt raha niisama mänge osta. Eriti pärast novembri lõppu, kui korraga ilmusid uued konsoolid PS4 ja Xbox One. Ja ilmselt on neil õigus!

Esindatud on siiski tervelt neli mänguseadet: Windows PC, PS3, Wii U ja pihukonsool 3DS.

Hoolimata uudisteoste vähesusest leiame nimekirjast koguni kolm oodatud järge, mis kõik mõeldud väga erinevatele sihtgruppidele: Broken Sword 5, Wii Fit U ja Gran Turismo 6.

Siit mugav nimekiri mängudest, ilmumisaegadest ning millal midagi klipis näha saab:

4. detsember
Broken Sword 5: The Serpent's Curse (PC) - 0:07

5. detsember
Speedball 2 HD (PC) - 1:12

6. detsember
Gran Turismo 6 (PS3) - 1:52
Bravely Default (3DS) - 2:56
Scribblenauts Unlimited (3DS) - 4:03

13. detsember
Wii Fit U (Wii U) - 4:47

Nimekirjast puuduvad mõned märkimisväärsed teosed, mis Wikipedia andmetel siiski detsembris ilmavalgust näevad.

Nende seas tähelepanuväärseim on Angry Birds Go! ehk tasuta mobiilne mäng kõigile suurtele platvormidele, kus miljonite lemmikud tigedad linnud kihutavad kartidel.

Tootja Rovio märgib ilmumisajaks 11. detsembri. Just seetõttu ei julge ma ennustada, et kuu tähtmänguks kujuneb muidu "alfaisane" GT6.

Teiseks intrigeerib õudusmäng Dementium II, mis ilmus 2010. a Nintendo pihukonsoolile DS ja sai üsna sooja vastuvõtu – ja hiilib nüüd mingil põhjusel arvutile.

Kuupäev pole veel paigas, aga Telltale Games lubab detsembris 2. hooaja näol jätkata ka oma kiidetud seiklussarja The Walking Dead.

Ja endiselt kõbusatest vanuritest teeb lisaetteaste ülipopulaarne avatud maailmas märulseiklus Grand Theft Auto: San Andreas (2004). Seekord on see ainult digikujul, alla laaditav PS3-le ja nutiseadmetele (Android, WP, iOS).