Sageli vajatakse digisignaali vastuvõtuks paremat antennisüsteemi kui seni analoogvastuvõtuks. Kui analoogvastuvõtul antakse viletsam levikvaliteet subjektiivselt andeks, siis digivastuvõtja suudab teleriekraanile tuua vaid heakvaliteedilise signaali.

Digilevi vaatamiseks sobib kõige paremini detsimeeterlaineala (UHF) katuseantenn, mis ühendatakse digiboksi või digiteleriga. Toaantenn sobib vastuvõtuks vaid saatemastide läheduses.

Parimad on tugeva konstruktsiooniga ridaantennid. Saatjatele lähedal sobivad vastuvõtuks ka logoantennid ("kuusepuud"). Raamantennid ("poola restid") on praktikas osutunud digilevi vastuvõtuks ebasobivaks: neist tuleks igal juhul hoiduda ja olemasolevad seda tüüpi antennid välja vahetada.

Mida kaugemal asub TV-saatja, seda suurema võimendusega antenn tuleb valida. Lähedal asuva saatja korral piisab 12-15 dB antennist. Kui saatja asub kaugemal või vastuvõtutingimused on keerulisemad, tuleks valida antenn võimendusega 17-18 dB.

Paljudel majadel on selline antenn on juba olemas, siiski võib kvaliteetse digi-TV pildi nautimiseks olla vajalik sellele uue suuna või koha leidmine. Kui olemasoleva antenniga on digilevi vastuvõtul probleeme, tuleks proovida seda erinevates suundades liigutada või üles-alla nihutada, jälgides samas sobiliku asendi ja kõrguse leidmisel digiboksist teleriekraanile kuvatavaid signaali tugevuse ja kvaliteedi inforibasid. Kui see ei aita, tuleks antenni tõsta või kasutada antennivõimendit.

Samuti tuleks üle vaadata antenni ja teleri vaheline kaabel. Kui vihmad ja tuuled on seda aastakümneid kõvasti räsinud, tuleks ühendus puhastada ja kaabel uuesti antenniga ühendada. Igati soovitav on uus kaabel vedada. Kui analoogtelevisioon annab tihti ebakvaliteetse antennikaabli andeks, toob digi-TV selle puudused kohe välja.

Vastuvõtuantenn peab olema paigaldatud sama polaarsusega kui saateantenn. Reeglina on kõik digilevi saatjad horisontaalse polarisatsiooniga ehk ka vastuvõtuantenn peab olema maapinna suhtes lapiti. Samas kasutatakse kohalikes saatjates vertikaalset polarisatsiooni - sel juhul tuleb vertikaalsesse asendisse keerata ka vastuvõtuantenni elemendid ehk antenn peab olema maapinna suhtes risti.

Kui kasutate telepildi vaatamiseks kortermaja ühist antennisüsteemi, võib digilevi vaatamiseks olla vajalik selle kaasajastamine. Selleks pöörduge aegsasti oma maja ühistu või haldaja poole.