Arvutiteadlane J. Licklider avaldas 1963. aastal märgukirja "MEMORANDUM FOR: Members and Affiliates of the Intergalactic Computer Network", mis viitab, et interneti algseks nimeks võib pidada Intergalactic Computer Networki, vahendab How-To Geek.

See on esimene teadaolev dokument, mis kinnitab arvutiteadlaste plaani luua ühtne, globaalne arvutivõrke ühendav võrk - praeguses mõistes siis internet.

Intergalactic Computer Network (e.k Galaktikatevaheline Arvutivõrk) oli nimena kasutusel kuni 1969. aastani. Siis alustas tööd tänase interneti otsene eelkäija, USA Kaitseministeeriumis väljatöötatud ARPANET, mis ühendas esialgu USA ülikoolide arvutuskeskusi.

Internet hakkas nimena levima alates 1974. aastast, kui seda tutvustasid oma kirjatöös arvutiteadlased Vint Cerf ja Bob Kahn, ning muutus laialt tuntuks alles 1990ndate alguses.

***

Praegusel kujul interneti sünnipäevaks võib pidada 1987. aastat, kui teadus- ja militaarotstarbeline arvutivõrk avanes kommertskasutuseks.

Eesti interneti sünnipäevaks loetakse 26. märtsi 1992, mil loodi esimene TCP/IP-protokollil töötav ühendus Eesti ja muu maailma vahel. Tänavu on seega 20. juubel!