Apple'i e-poes App Store on nüüdsest saadaval Vizzywig 4K, arendaja sõnul esimene mobiiliäpp üldse, mis laseb 4K-videot salvestada, toimetada ja levitada.

Kuna kõik 4K-ga seonduv on ju kallis, maksate ka rakenduse eest korraliku patsaka raha, täpsemalt 899,99 eurot (USAs 999 dollarit)!

Veel imelikumalt mõjub, et Vizzywig 4K töötab ainult nutitelefonil iPhone 5s, millel on 32 või 64 GB andmeruumi ja mis jooksutab opsüsteemi iOS 7. Ärge iOS 8 kasutage, on App Store'i tootelehel selgelt kirjas.

Foto: REUTERS

iPhone 5s salvestab tavatingimustes kuni täis-HD resolutsiooniga videot, nii et kuidas see äpp järsku nii palju rohkem suudab? Triki abil muidugi. Tehniliselt ei filmita 4K-videot, vaid pildistatakse 4K-fotosid kiirusega 24 sekundis. Tarkvara paneb need kokku, lisab heli ja sünkroniseerib pildiga.

4K valmistamine toimub mahus 72 MB/s, mis võib olla ka põhjus, miks 16 GB andmeruumiga 5s sobivatest välja praagiti. Kuigi ega 32 või 64 just ka väga palju pole, eriti kui arvestada ruumi, mis juba kulunud iOS-ile ja kõigele, mida kasutaja on loonud või alla laadinud.

Rõõmustava lisana saab 4K-video kohe otse YouTube'i üles laadima panna, pluss ligipääsu kõigile fotodele, mis videoloome ajal salvestatud.

Foto: ekraanitõmmis äpist Vizzywig

Arendaja kommenteerib, et hind on tõesti kõrge, aga ostja saab vähemalt isikliku IT-toe. Kaasa antav spetsiaalne e-posti aadress võimaldab äpi autorilt nimelt otse abi küsida.

Autor kas ei hooli äpi müümisest või on tal 4K-fännide olemasolusse, kes just iOS 7 ja iPhone 5s-i kasutavad, kõvasti rohkem usku kui meil. iOS 8 muidugi alles ilmus, paljud pole veel uuendanud.