Kõlab nagu repliik komöödiast, mis üritab klassikalisi maffiafilme uude, arvutitarkadele mõistetavasse keelde tõlkida.

Aga tegelikult on asi tõsine. Microsofti uus võte meid meelitada vanadelt opsüsteemidelt Windows 10-le kolima esitab ultimaatumi.

Ultimaatum on suunatud ettevõtetele ja kõlab nii. Kui tahad, et su uus PC veel ärikasutaja- ehk firmadele suunatud tarkvara toetab, siis peab sellel jooksma just nimelt Windows 10. Enterprise support pole ema armastus, et see on kõigile garanteeritud.

MS on selleks appi meelitanud suured protsessoritootjad nagu Intel, AMD ja Qualcomm, mille kiibid vajavad nüüd ärikasutaja-tarkvara käitamiseks uusimat Windowsit.

Kusjuures osad Skylake'i põlvkonna protsessorid toetavad veel Windows 7 ja 8.1, aga ainult 17. juulini 2017.

Microsoft põhjendab käiku nii, et see aitab arvutid ja opsüsteemi veelgi lähedasemateks sõpradeks teha, kuna tootjad ei pea midagi luues enam nii paljude riist- ja tarkvarakombinatsioonidega arvestama.

Windows 10 vallutas esimese viie elukuu jooksul 200 miljonit seadet. MS-i eesmärk on esimese kolme aastaga miljardini jõuda.

Kuna juba senised võtted opsüsteemi juurde meelitamiseks olid edukad, alustades selle tasuta jagamisest, võib eeldada, et uus taktika aitab kenasti miljardini jõuda.

Sest lihtinimesed lükkavad ehk uue arvuti ostmist ka edasi, kui saavad nutiseadet näppida, aga paljud ettevõtted ei saa seda teha.

Mõiste enterprise hõlmab teoreetiliselt mitte ainult ettevõtteid, vaid ka koole, kasutajagruppe, klubisid, heategevuslikke ühinguid ja muidugi valitsusasutusi.

Aga just firmad on tihti kõige visamad Windowsit vahetama. Paljud olid Windows 10 ilmudes endiselt truud XP-le.