Zune on siiani saadaval olnud ainult Mikihiirte-maal ja seal on Microsofti meediamängijate seerial tõsised imidži probleemid. Kuigi tegemist on igati tublide ja omadustelt iPodidega võrreldavate seadmetega, pole rahvas neid omaks võtnud.

Eeloleval sügisel toob aga Microsoft turule uue Zune'i mudeli - Zune HD - ja teadaolevad karakteristikud näitavad, et tegemist on vägagi tõsiseltvõetava meediaseadmega. Lisaks hakkab Microsoft Zune'i turustama väljaspool Ameerika Ühendriikegi ja ettevalmistamisel on regionaalsed internetipõhised toetuskeskkonnad. Euroopasse jõuab asi kindlasti ja loodetavalt ka Eestisse

Zune HD-l on 3.3-tollise diagonaaliga OLED puutetundlik 480 x 272 resolutsiooniga ekraan ja suudab maha mängida igat liiki videot, sealhulgas kõrglahutusega H.264 (levinuim interneti HD video standard) sisu. Kuigi Zune HD enda ekraanireso on nii nagu ta on, on seadme dokil HDMI videoväljund, mille kaudu suudab telekasse pritsida kuni 720 HD videot. Seadmest leiab veel HD raadio, Internet Exploreri baasil sirviku, WiFi ja aktseleromeetrid ekraanipildi pööramiseks.

Tänaseks on välja imbunud ka üks Zune HD oluline tehnoloogiline üksikasi: seadme südameks on Nvidia Tegra protsessor, mis kujutab endast ARM protsessori ja GeForce graafikatuumadega vähese energiatarbega süsteemikiipi. Video dekodeerimiseks kulutab kiip 150mW ja audio jaoks 20mW energiat, mis kokkuvõttes tähendab päris pikka aku eluiga (Nvidia räägib „päevadest").

Veelgi enam - olulise eelise võrreldes teiste taskumeediaseadmetega võib Zune HD-le anda tulevane Tegra protsessori võime riistvaraliselt kiirendada levinumat veebivideostandardit Adobe Flash'i. Seega võib Zune HD saada esimena integreeritud Flash pleieri, mis omakorda teeb sellest iPodidele, eriti Touch'ile, väga tõsise konkurendi.

Tarbija poole pealt on paljulubav seegi, et Apple'iga konkureerimiseks on Zune'i seadmed siiani võrreldavatest iPodidest märksa odavamad.

Nvidia jaoks on Microsofti paati sattumine oluliseks võiduks.