Kumba saadab suurem müügiedu, on veel kaugelt liiga vara ennustada. See sõltub mh mängude valikust, mida teistel seadmetel pole, ja hinnast, aga samuti mängusõprade kaubamärgitruudusest. Mõni tahab just Sony, mõni pigem Microsofti masinat.

Küll võib hiljutiste uudiste põhjal öelda, et järgmine Xbox kogub järgmise PlayStationi ees vaikselt trumpe.

Esmalt muidugi juba paari kuu eest selgunud tõik, et Xbox Series X-i tehnilised näitajad (eelkõige 4K-kvaliteediga mängukogemuse pakkumise suutlikkus) on vägevamad. See pole iseenesest väga tähtis, kuna ühegi mängu headus ei sõltu eelkõige piksliarvust.

Teiseks on juba ammu kõmutatud ja tundub ka nüüd, et PS5 ei saa olema tingimata odavam kui Xbox-X.

Kummagi konsooli tootja ei julge veel hindu välja hõigata ega pruugi olla veel seda isegi enda jaoks paika pannud.

Tähendusrikas tundub siin aga Sony Interactive Entertainmenti (Sony mänguharu) tegevjuhi Jim Ryani intervjuu saidile GamesIndustry.biz, kus ta vihjab, et PS5 ei saa olema tingimata odav ja et fookuses on pigem väärtused ja kvaliteet, mida seade pakkuda suudab.

PS4 ilmus USAs omal ajal 100 dollarit odavama hinnasildiga kui rivaal Xbox One, mis oli kindlasti üks oluline põhjus, miks see kokkuvõttes paremini müüs.

Kui see eelis ära kaob, siis võivad kaduda paljud ostjad, kellele kindla kaubamärgi eelistamine tähtis pole. Microsoft omakorda märkis ammu, et plaanib uue Xboxi "konkurentsivõimelise" hinnaga välja anda.

Kolmas ja neljas argument Xboxi kasuks pole nii tähtsad kui võimalik hinnaeelis, aga siiski samuti tähtsad. Nimelt on Microsoft oma seadet tutvustanud seni märgatavalt rohkem kui Sony, mis aitab seda "pildil hoida". Ja lisaks saab Xbox-X olema kõige vana kraami sõbralikum Xbox üldse.

See tähendab, et X võimaldab nautida kõigi oma kolme eelkäija (Xbox, Xbox 360, Xbox One) mänge. Nii et kui uus seade ilmub, on selle jaoks saadaval kohe suisa tuhandeid mänge. Microsoft on vanu mänge X-i peal juba testinud kokku 100 000 tundi ja loodab seda hulka enne aparaadi ilmumist kahekordistada.

Microsoft lubab ka, et toob vähemalt esimese kahe aasta jooksul Xbox Series X-i jaoks toodetavad mängud ka selle eelkäijale One. Nii võib uue Xkasti soetamist edasi lükata, ilma et Microsofti parimatest uutest mänguelamustest loobuma peaks... aga rohkem võimsust ja 4K-võimekust meelitavad paljusid kindlasti uue põlvkonnaga liituma.

Sony seevastu teatas, et PlayStation 5 ei toeta PS4 mänge. Ja vihjas veelkord, et uued lahedad mängud peaks olema piisav põhjus uut seadet osta. Et mis mõtet on uut seadet teha, kui eelkäija omanik saab enda käsutusse samad võimalused ja eelised. Ka õige muidugi.