Sisuliselt on tegemist ka samuti samal üritusel tutvustatud Surface Neo hübriidarvuti väikevennaga, millel on pisem ekraan. Telefonil on kaks 5,6 tollist ekraani, mida on võimalik ümber oma telje pöörata. Nii on võimalik see lahti voltida ning kasutada vaid üht ekraani või siis kaht ekraani korraga kasutada, nii et telefonist moodustub 8,3 tollise ekraaniga tahvelarvuti.

Oma disaini poolest on seega telefon midagi Huawei ja Samsungi voldiktelefonide disainide vahepealset. Kuigi kaks ekraani klapitakse kokku nagu Samsungi telefonil, puudub Surface Neol väiksem väline ekraan. Samas on võimalik ka ekraanid voltida väljapoole nagu Huawei volditaval seadmel.

Kuigi seade toimib Androidi operatsioonisüsteemil, on tehnoloogiaväljaande The Verge ajakirjaniku Chaim Gartenbergi hinnangul operatsioonisüsteemi kõvasti ümber tehtud nii, et see meenutaks väljanägemiselt võimalikult palju Windows 10-t, mida kasutab Surface Duo suurem vend.

Kuigi mõned tehnilised andmed on teada - näiteks fakt, et telefonis kasutatakse Snapdragon 855 protsessorikiibistikku, on õhus siiski terve hulk küsimusi. Näiteks pole siiani teada, kas seadmel saab olema tagakaamera või mitte. Tegemist oli lihtsalt seadme esmatutvustusega ning päriselt tuleb see müügile alles 2020. aasta lõpus.

Windowsi viimane telefoniplatvorm, Windows Phone läks hingusele 2017. aastal.