MS Security Essentials pakub järgmiseid asju:

  • Reealajas kaitse. Microsoft Security Essentials kasutab reaalajas turvamist, mis aitab vältida võimalike probleeme ennem kui nendest saab reaalne oht.
  • Dünaamiline signatuuride teenus. Pahavara signatuure laetakse alla iga päev ja tarkvara oskab kahtlaseid faile analüüsida, tehes päringuid pea reaalajas Microsofti uusimas pahavara nimekirjas (Dynamic Signature Service). Tundmatutest allikatest pärit tegevused, nagu näiteks ootamatud ühendumised võrku, millega üritatakse modifitseerida operatsioonisüsteemi kaitstud osi või kiputakse midagi alla laadima, põhjustavad kõik päringute tegemise eelpoolnimetatud teenuse poole.
  • Juurkomplektide kaitse. MSE-sse on sisse ehitatud mitmeid uusi ja järgiproovitud tehnoloogiaid, mis kaitsevat arvutit rünnakute eest. Monitooritakse operatsioonisüsteemi tuuma osade terviklikust, failisüsteemi analüüsimise abil identifitseeritakse ja eemaldatakse kahjulikud programmid ning ajurid. Juurkomplektide eemaldamiseks on kasutusel tõhus vahend, mis aitab eemaldada arenenumaidki rootkit'e.
  • Programm on kergekaaluline, mis tähendab kiiremaid rekatsiooniaegu.
  • Protsessori ressursside haldamine, mis tagab, et arvuti ülejäänud programmide jõudlus turvatarkvara operatsioonide pärast ei kannataks.

Tarkvara saab alla laadida alates 23. juunist Microsofti kodulehelt (http://www.microsoft.com/security_essentials).

Beetatestimise vääriliseks on kahjuks peetud vaid USA, Iisraeli ja Brasiilia ealnikke. Keda asi tõsiselt huvitab, võib selle alla laadida HotSpot Shield'i abil.

Tarkvara lõppversiooni on oodata koos Windows 7 turuletulekuga.