Selle eesmärgi nimel soovitakse näha Linuxit Windows'i platvormil jooksvates virtuaalmasinates ja pööratakse tähelepanu andmekeskuste Windows'i ja Linux'i infrastruktuuri ühilduvusele, vahendab The Industry Standard. Seda kõike tehakse kasutajale parema funktsionaalsuse pakkumise sildi all.

Microsoft tarnib juba avatud lähtekoodiga programmielemente oma kõrgjõudlusega andmetöötlusplatvormile, System Center haldustarkvarale ja Visual Studio arendustööriistadele. Lubaduste kohaselt avatud lähtekoodiga programmide osakaal Microsofti toodangus kasvab.

Uuringuettevõtte IDC veebruarikuu ülevaade näitab, et serverite tarned on viimase kolme kuuga langenud 12 protsenti ja ettevõtte hinnangul veerevad asjad allamäge edaspidigi. IT sektor püüab kulusid kokku hoida virtualiseerimise ja töömahtude konsolideerimisega.

Ettevõtted on samal ajal hakanud majanduskriisi tingimustes otsima Microsofti tarkvarale tasuta ja vabavaralisi alternatiive ning küberhiiu tärganud avatud tarkvara-armastuse taga võib näha soovi seada oma koht sisse sellegi rongi peal.

Microsoft tutvustas oma avatud lähtekoodi projekti sel nädalal San Franciscos toimuval Open Source Business Conference'l (e.k avatud lähtekoodiga äri konverents).