Uue toote koodnimetuseks on „Morro“ ja seda on arendatud viisil, et hõivaks võimalikult vähe arvutiressursse, tehes selle hõlpsasti kasutatavaks nii vanemate arvutite kui aeglasema ühenduse puhul, vahendab ZDNet.

Morro kasutab sama pahavara kaitsemootorit, mis käitas Live OneCare. Morro toimib Windows XP, Vista ja 7-ga ning aitab viiruste, troojalaste, rootkit’ide ja nuhkvara vastu.

Windows Live OneCare, millel on õnnestunud senise kahe eluaastaga saavutada vaid 2% turuosa, jaemüük lõpetatakse 30. juunil 2009.

Kasutaja poolt vaadates on tegemist kahtlemata huvitava algatusega ja Microsoft ise kinnitab, et ei konkureeri teiste turvatarkvaratootjatega, kuid tegemist on siiski korraliku ähvardusega. Microsofti teate peale kukkus Symantec’i aktsia 9.44% 11.23 dollarile ja McAfee 6.22 protsenti 26.68 dollarini. Samas on praegu segane aeg a kukkumine võis olla tingitud ka muudest asjaoludest.

Redmondi küberhiiglase sõnul minnakse Morroga jahile kolmanda maailma riikides, kus inimesed kipuvad olema nii vaesed, et ei saa omale kõrge profiiliga turvatarkvara lubada. „Morro on suunatud neile 50 — 60 protsendile PC-kasutajatele, kellel ei ole või kes ei maksa kurivara kaitse eest,“ kinnitas Amy Barzdukas, kes juhib Microsofti Online Teenuste osakonda.