MSN’i tegevprodutsent Peter Bale sõnul on nende teenus olemuselt Spotify sarnane ja ReadWriteWeb’i autor kahtlustab, et see võib baseeruda teise sarnase muusikateenuse Seeqpod’i tehnoloogial.

Meeldetuletuseks — Spotify on partnervõrgu tehnoloogiale tuginev muusikakuulamisteenus, mille abil saab koostada meeldivast muusikast koosneva voo. Ehkt tegemist on nagu internetiraadioga, kus kõlab ainult meeldiv muusika. Tasuta versioonis on kasutaja sunnitud kuulama reklaame, mida raha makstes ei pea tegema. Autorikaitse nõudmiste ja litsenseerimistingimuste tõttu teenus Eestis ei toimi.

Kevadel omandas Microsoft pisikese ettevõte Seeqpod, mis pakkus suurepärast MP3 muusikafailide internetist otsimise võimalust. Teenusele sai saatuslikuks, et kuigi Seeqpod tegeles vaid inimeste poolt üles laetud meediafailide indekseerimisega, mitte ise nende haldamisega, kaebasid muusikatööstuse esindajad ettevõtte kohtusse. Selline argument toimib aga kahjuks ainult juhul, kui sa oled nii suur, et muusikatööstus ei julge sulle kallale tulla.

Teada on seegi, et teenus seotakse Xbox360-e ja Zune platvormidega, ning mingil erikujul võib see jõuda mobiilseadmetessegi.

Vastu Microsofti muusikateenuse turulejõudmist (ja kas seegi Eestis tööle hakkab?) võib aga kuualata HotSpot Shield’i vahendusel Pandorat, mis on maailmas üks täisulikumaid omasuguseid.