Üks konsoolidest on sarnane varasemalt tuntud konsoolidele - mänge "jooksutatakse" seadme sees, kasutades seadme enda riistvara. Nagu ikka, on järgmisel mudelil tõenäoliselt paremad tehnilised näitajad kui viimasena ilmunud Xbox One X konsoolil.

Nüüd aga üllatuse juurde - selleks on Xboxi teine konsool. Väidetavalt on teine konsool mõeldud ainult mängude voogedastamiseks (inglise keeles streaming). See tähendab, et konsooli enda sees oleksid ainult hädavajalikud komponendid nagu puldi kontrollimiseks vajalik arvutusvõimsus ning erinevad lahendused, mis aitavad voogedastatavat mängu ilma viivituseta kuvada.

Allikate sõnul tegeleb firma hetkel XCloud-nimelise lahenduse loomisega ning praegu ollakse tegevuses selle jaoks ülemaailmsete andmekeskuste välja arendamisega. Hetkel on kavas mänge kogumahus jooksutada pilveteenuses ning sealt voogedastada sisu mängijate konsoolidesse, see omakorda nõuab hulgaliselt andmekeskusi, mis paikneksid üle terve maailma.

Xboxi suurim konkurent PlayStation pakub juba praegu sarnast voogedastusteenust PlayStation Now näol, kuid ehk on Xboxi spetsiaalselt voogedastuseks ehitatud konsool just see, mis aitab võitu saada kiiremate mängude edastamisega seotud "hakkimisest" ja teistest streaminguga seotud probleemidest.