21 Euroopa riigis läbiviidud MSN uuringu tulemustest ilmnes, et 69% vastanutest peab internetis surfamisel kõige olulisemaks veebilehe turvalisus, tähtsuselt teisel kohal on kiirus (65%). Kiiremaks ning turvalisemaks veebis surfamiseks on oluline uuendada oma veebilehitsejat. Internet Explorer 9 eestikeelne versioon on tasuta allalaaditav www.microsoft.ee/ie9.

„Tänapäeval on veebilehed üha enam interaktiivsed ja rikka graafikaga ning kasutajad soovivad kogemust, mis sarnaneb kiiruse poolest tavapärastele Windowsi rakendustele. Seetõttu on IE9 installeerimine nüüd lühem ja sujuvam kui eelmiste versioonide korral ning uus veebilehitseja kasutab maksimaalselt arvuti riistvaralisi võimalusi, et parandada veebis surfamise kiirust,“ rääkis Sirel.

Internet Explorer 9 sisaldab endas mitmeid uuendusi. Näiteks on veebisaitide ligipääsetavuse parandamiseks Windows 7-s kasutusel lehekülgede tegumiribale kinnitamise funktsioon. Veebilehe Lastekas.ee peatoimetaja Janika Leoste sõnul pakub tegumiribale kinnitamine (Pinned Sites) lastevanematele olulist lisamugavust. „Kuna üle poole lastekas.ee kasutajatest ei oska lugeda ega kirjutada, siis on veebiaadressi toksimine aadressiribale nende jaoks keeruline ja aeganõudev. „Start“- menüüs või tegumiribal ikoonile klikkides on väga mugav lastekat käivitada,“ rääkis Leoste.

Delfi IT-juhi Mait Tafenau sõnul on uus brauser kasutajasõbralik ja pakub ka arendajatele uusi võimalusi oma veebileht atraktiivsemaks muuta. „Inimeste jaoks on oluline mitte brauser vaid veebileht ise – IE9 on disainilt minimalistlik ning aitab seetõttu esile tuua veebilehe omadusi. Loomulikult on ka Delfi huvitatud sellest, et inimesed saaksid segamatult lehel liigelda ning on üsna tõenäoline, et IE9 poolt pakutavad lisafunktsioonid, mis muudavad surfamise mugavamaks, viivad selleni, et kasutajad veedavad meie veebilehel keskmiselt rohkem aega,“ kommenteeris teemat Mait Tafenau, Delfi IT-juht.

Lisaks kiirusele ja kaasaegsele disainile on IE9 ka üks turvalisimaid veebilehitsejaid. Tracking Protection tehnoloogia aitab kasutajal kontrollida, milliste saitidega ta lubab veebis ringi liikudes andmeid vahetada. SmartScreen funktsioon vähendab oluliselt riski, et Internetist laetakse alla pahavaralisi rakendusi.

Seda, millised Eesti veebilehed kasutavad ära ilusama ja kiirema veebi võimalusi näed veebilehelt http://www.microsoft.com/eesti/press/2011/0315.mspx . Näiteid maailma topp veebisaitidest, mis pakuvad Internet Explorer 9 kasutajatele paremat kasutusmugavust ja uudset kogemust, leiad siit: www.beautyoftheweb.com.

ID-kaardiga täielikuks ühildumiseks soovitame kõikidel IE9 kasutajatel uuendada oma ID-tarkvara uusimale 3.3 versioonile aadressil: http://installer.id.ee.