Patent, milleks Microsoft juba poolteist aastat tagasi taotluse esitas, näeb ette tulevikku, kus prillidest saaks omamoodi miniarvutid, edastades inimese prilliklaasidele infot, mida keegi teine ilmselgelt ei näe. Esialgu on küll juttu spordivõistluste statistika ülekandest prillidesse.

Microsofti kava näeb ette ka seda, et tulevikus tuleks prilliraamidesse ehitada mikrofon, videokaamera, güroskoop, pilgujälgimisseade, infrapunadetektor ja magnetomeeter nagu ka wifi- või bluetoothi-ühendus, mis kõik on vajalikud nüüd patenteeritud eesmärkide saavutamiseks.

Teatud ulmefilmides on samasugused lahendused juba ammu ära proovitud, aga tavaellu nad veel pole jõudnud. Nagu ikka iga uue asjaga, on esialgu palju skeptikuid, kelle arvates sellised tooted ei leia kunagi piisavalt ostjaid. Juniper Researchis ilmunud prognoos aga väidab, et tegemist on potentsiaalselt isegi 1,5 miljardi dollarilise turuga aastaks 2014 ja see turg paisub seejärel järsult.

Microsoft pole kaugeltki esimene firma, mis sedasi omale täiesti uut turgu püüab luua. Google'il on juba töös oma Project Glass, mis peaks tarkvaraga prillid käibele tooma aastal 2014. Ja rivaalitsevaid süsteeme töötavad PCMag-i andmetel välja ka väiksemad tegijad: Vuzix, TTP ja Explore Engage.

Aega viivitamiseks ei ole, Vuzix tuleb oma "tarkade prillidega" välja juba jaanuarikuisel Las Vegase messil.