"Ribbon Hero" esitab rea väljakutseid, mis testib meie oskusi Office'i rakenduste käsitsemisel. Kes tunneb end eriti kindlalt, võib teistega võistelda Facebooki keskkonnas.

MS Office Labsi programmijuht Jennifer Michelstein, kes aitas ka mängu luua, ütles, et eesmärk on juhtida tähelepanu võimalustele, mida muidu inimesed ei pruugi märgata.

"Iga piisavalt keeruka tarkvara probleemiks on ka avastatavus. Seega oli küsimus, kuidas aidata kasutajatel saada ekspertideks?" Mängimine tundus hea meetod, sest hea mängu puhul õpib inimene peaaegu pingutuseta.

Tegijad ei uskunud alguses, et tulemus võiks olla piisavalt lõbustav. Ka oli küsimus, kuidas luua seda mitte liiga pealetükkivas vormis. Office'i abimees, rääkiv kirjaklamber, on paljudele häirivaks osutunud.

Tulemuseks rida väljakutseid võimaluste põhjal, mida inimene ei kasuta. See on ka piisavalt casual, et kasutajad võiks seda nautida lühikese aja jooksul muu tegevuse vahel. Kes täidab eesmärgid, kogub punkte, mis näitab tema arenenud oskusi tarkvara tundmisel.

Mäng on loodud õpitu kinnistamiseks nii, et kasutaja saab lisapunkte, kui kordab läbitud ülesannet paar päeva hiljem. Uus materjal ilmub iga paari nädala järel.

"Ribbon Hero" töötab 2007 või uuemas Office'is; Windows XP, Vista ja 7 operatsioonisüsteemi all.