Värsked vidinad on põnevad küll, aga kuna näiteks Surface'i pere tooteid pole Eestis kunagi osta saanud, siis pärisime Microsoftist nende kohta lähemalt.

Vastused andis Rasmus Reimo, Microsofti Windowsi tootejuht Baltikumis.

Millal jõuavad Eestis müügile nutitelefonid Lumia 950 ja 950 XL ning millise hinnaga? Aga soodus-Lumiate järgmine lipulaev, mudel 550?

Lumia telefonid 950 ja 950 XL tulevad valitud riikides müügile novembris-detsembris. Hetkeplaanide kohaselt algab Lumia 950 ja 950XL ning Lumia 550 müük Eestis detsembrikuus.

Seadmete lõpliku hinna määravad operaatorid, kui need müügile jõuavad.

Miks Eestis ei müüda Surface-seeria seadmeid? Kas Surface 4 või Surface Book ilmuvad meil ometi ka müügile?

Me ei jaga infot selle kohta, millistel täiendavatel turgudel ning mis ajal Surface-seeria seadmed müüki tulevad.

Microsoft töötab selle nimel, et Surface-seeria tooted oleksid järjest laialdasemalt kättesaadavad, vastavalt meie klientide ja partnerite ootustele ja vajadustele.

Eesti klientidel on võimalik Surface-seeria seadmeid osta Euroopa Liidu siseselt kas Microsofti või muudest Surface-seadmeid edasimüüvatest veebipoodidest.

Hiljuti oli kuulda, et Windows 10 on nüüd aktiveeritud 110 miljonis seadmes. Kas need on ainult PC-arvutid või loetakse siia alla ka mingeid teisi süsteeme (näiteks asjade internetti kuuluvad)?

Me ei täpsusta antud numbri sees erinevaid seadmetüüpe.

Kui paljud kasutajatest on Windows 10 installinud ja siis vanema opsüsteemi (7 või 8 või 8.1) tagasi paigaldanud? Microsoftil on kindlasti selle kohta statistikat.

Me ei avalikusta sellist statistikat.