Kin sai teoks tänu sellele, et Microsoft omandas 2008. aastal firma Danger Inc, mille töötajad aitasid uut projekti arendada, ja nende taibutelefoni Danger Hiptop. Kin rajanes kuulu järgi Windows Phone 7 platvormil, aga kolis viivituste tõttu selle valmimises Windows CE-le.

Seda ei saa vist nimetada taibutelefoniks, sest Kin ei toeta "kolmandate osapoolte" toodetud rakendusi ja näeb kasutajat peamiselt mobiiltelefoni kaudu sotsiaalvõrgustike hüvesid nautimas. Mis on aina kuumem teema, eriti muidugi Suurbritannias: brittidele tohutult meeldib mobiiliga Facebookis ringi sebida.

Seadmed põhinevad pidevas arenduses agregaatoriplatvormil Loop, mille eesmärk on sotsvõrgustike kiire ja mugav kasutamine mobiiltelefonis. See seob vähemalt esialgu Facebooki, Twitteri, Windows Live'i, MySpace'i ja RSS/ATOMi vood. Plaan on tuttavad lahtritesse jagada, reaalelusõbrad ja suvalised krantsid eraldi.

Iseseisva Zune'i-mobiili kuulukad ei osutunud ilmselt tõeks, sest Kin sünkroonib end Zune'i arvutitarkvaraga, striimib Zune'i seadme kombel traadita ühenduse kaudu muusikat ning suhtleb Zune Passiga. Tulevikus samuti Mac-arvuti meediaga (heli- ja videofailid iTunesist, fotod iPhotost). Need jooksevad nVidia Tegra süsteem-kiibil riistvaral ja istuvadki samal vundamendil kui Zune HD.

N-ö kama šheerimiseks on vaja see ainult sikutada ekraani alaosas Spot nimelisele täpile. See saadab edasi nii sõnumid (SMS/MMS/e-kiri) kui laeb kraami otse Facebooki, MySpace'i või Windows Live'i. Twitterisse fotode laadimine lisandub loodetavasti tulevikus.

Mis veel? Mõlemal on 3G, ere LED-ekraan ja täielik, väljalibistatav QWERTY-klahvistik, GPS, kiirendusmõõtur, Bluetooth ja USB, mille kaudu saab laadida. Tootja ei ole veel täpsustanud sellega tekkivaid ühendusvõimalusi. Kasutusel on moodsaid funktsioone nagu näpista-ja-suumi.

Eraldi veel. One'il on 2,6tolline puutetundlik TFT ekraan (320 x 240 lahutus), LED-välguga 5megapiksline kaamera, 4 GB andmeruumi, 256 MB muutmälu, monokõlar. Twol on 3,4tolline puutetundlik TFT (480 x 320 lahutus), LED-välguga 8megapiksline kaamera, mis salvestab 720p-videot, 8 GB andmeruumi ja 256 MB muutmälu, stereokõlar,

Kin jõuab turule USAs mais, Suurbritannias sügisel. Teised ilmumisajad pole teada.

Kokkuvõte ka puudustest, mis võivad edu mõjutada ja millele Microsoft võimalike tulevaste mudelite puhul loodetavasti mõtleb.

* Puuduvad kalender ja sünkroniseerimisvõimalus Outlooki või Google'i kalendriga. Vähemalt võiks olla sotsiaalsete ürituste kalender.
* Puudub ka igasugune kiirsuhtluse tarkvara nagu Windows Live Messenger, mis on sihtgruppi arvestades isegi imelikum.
* Kin ei mängi netist videot (YouTube, Hulu vms).
* Puuduvad teiste tootjate rakenduste tugi ja pood.
* Brauser ei toeta Flashi.
* Mänge pole.
* Twitterisse ei saa (veel) pilte ja videosid laadida.
* Mälukaardi auku pole.

Need on päris kaalukad miinused, eks näis, mida Microsoft nende suhtes ette võtab! Kui hind on korralik - Techradari soovituse põhjal alla 200 inglise naelsterlingi - ei tohiks puudujääkidest suurt probleemi olla.