Nädala algul alustas Microsoft WinMO 6.0 ja 6.5 operatsioonisüsteemi versioonide rakenduste hindamist. Ettevõtte kinnitusel ei kulu rakenduse ülevaatamiseks üle kümne päeva, vahendab The Register.

Sellest hoolimata ei tasu arvata, et järgmise nädala keskpaigas võivad inimesed sealt rakendusi tirima hakata, äri läheb käima alles detsembris.

Eelolevatel kuudel panustab Microsoft eelkõige sellele, et avanemisel oleks Windows Mobile Marketplace rakendustest pungil ja on sellel eesmärgil välja kuulutanud arendajate konkursi Race to Market. Auhindadeks on nii Microsofti Surface kohvilauda meenutavad puuteekraaniga arvutid kui ka auhinnatud rakenduse turundus- ja reklaamikampaaniad.

Apple'iga konkureerimisel loodab Microsoft eelkõige oma partnerite abile ja on nende jaoks rakenduste hindamise kriteeriumid teinud võimalikult läbipaistvaks.

Microsofti hinnangul on maailmas 30 miljonit Windows Mobile 6.0 ja 6.1 operatsioonisüsteemiga nutitelefoni.

Esialgu avatakse Microsofti mobiilirakenduste pood 29 riigis, milline ring peaks mõne kuu jooksul laienema.

Kuulduste kohaselt on sügisel turule oodata ka Zune HD nimelist Nvidia Tegra võimsa süsteemikiibiga taskumeediaseadet, mis eeldatavalt laiendab WinMo rakendustepoe kandepinda.

Eestis esialgu poodi ei avata, mis tähendab, et siinmail saab oma WinMo telefoni tõmmata ainult tasuta rakendusi.