Veebilehe TorrentFreak andmetel tõmbas episoodi eetrisse jõudmisele järgneval päeval alla umbes miljon inimest, vahendab CNN.

Episoodi jagas torrent-failivahetuse kaudu teatud hetkedel isegi enam kui 163 000 kasutajat korraga, mis on uus rekord. Eelmine allalaadimiste rekord kuulus TorrentFreak'i andmetel 145 000 üheaegse jagamisega sarja "Heroes" kolmanda hooaja avaosale aastal 2008.

Linnadest tehti enim allalaadimisi Londonist, suurem osa aga piraaditi Ameerika Ühendriikidesse, millele järgnes Suurbritannia ning kolmandana Austraalia.

Tegemist ei ole erilise üllatusega, kuna "Troonide mäng" oli kogu 2012. aasta allalaadituim telesari. Sarja eelmise hooaja finaalosa "piraaditi" 4,3 miljonil korral.

Allalaadimised tehti BitTorrenti failivahetussüsteemi kasutades, mis lubab kasutajatel jagada suuri meediafaile ning mis on hetkel kõige populaarsem viis autoriõigustega kaitstud materjalide piraatimiseks.

HBO programmijuht Michale Lombardo sõnas Entertainment Weekly'le antud kommentaaris, et näeb erinevalt Hollywoodist piraatluses pigem edu kui probleemi: "Ma ilmselt ei peaks seda ütlema, aga tegemist on omamoodi komplimendiga. Nõudlus on olemas ja kindlasti ei ole see mõjutanud DVD-de müüki. Piraatlus on miski, mis lihtsalt kaasneb eduka telesarjaga, mis on saadaval tasulistes keskkondades." Kuigi HBO suhtub piraatmüüki väga tõsiselt, ei aeta individuaalseid kasutajaid taga. "Me ei ole "Troonide mängu" politseid välja saatnud," sõnas Lombardo.

Hiljutises interjuus CNNile unistas sarja üks loojatest Jake Tapper siiski, mida kõike saaks ära teha, kui kõikide nende illegaalsete allalaadimiste pealt mingigi raha tagasi tuleks. "Mõnikord ma mõtlen, et jumal, kui ma vaid saaksin mingi raha nende pealt, saaksime veel ühe draakonistseeni teha," sõnas Tapper.

Tasulistes keskkondades maksab keskmise sarjaosa allalaadimine umbes 99 USA senti ringis, kuid väga paljudel fännidel, kes oleksid ka nõus maksma, ei ole seda võimalust - sarja uus hooaeg on ametlikult kättesaadav vaid HBO tasulistele liikmetele läbi kaabelvõrgu või äpi. Väljaspool Ameerika Ühendriike laekuvad kauaoodatud värskeimad episoodid sageli enam kui nädal aega pärast eetrisolekut, mis paneb kannatamatumad fännid samuti piraatluse teed minema.