Zone Media OÜ juhatuse liikme Ardi Jürgensi hinnangul ei oma Megauploadi juhtum valdavale osale internetiteenuseid osutavatest Eesti ettevõtetest mitte mingit mõju, kirjutab Äripäev. „Seadust järgiva ettevõtja jaoks ei muutu midagi. Eestis reguleerib andmete talletamise teenust pakkuvate ettevõtete vastutust infoühiskonna teenuse seadus, mis seab sellele tegevusele selged raamid."

MTÜ Eesti Interneti Kogukonna juhatuse liige Jaagup Irve märkis aga, et kuigi Eestis Megauploadi sarnaseid veebiärisid ei ole, tuleb kõigil kasutajate poolset sisutootmist võimaldavatel veebilehtedel ja ka neist sõltuvatel idufirmadel arvestada riskianalüüsis täna USA seadustega. „Megauploadi juhtumi juures on põhiküsimuseks vahendaja vastutus," ütles ta.

Megaupload oli registreeritud Hongkongis ja Irve märkis, et kuigi senine õiguspraktika on üldpuhkudel vahendaja vastutusest vabastanud, siis Megauploadi juhtum näitas, et Ameerika Ühendriigid soovivad kehtestada oma seadusi väljaspool riigipiire paiknevatele ettevõtetele.

IT- ja tehnoloogiaajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa ütles, et Megauploadi juhtum on vaid väike osa laiemast protsessist, mille keskmes on küsimus, mida lugeda piraatluseks ja mida mitte. „See küsimus ei kadunud Megauploadi kinnipanemisega kuhugi ära. Terve põlvkond inimesi peab iseenesest mõistetavaks, et ta võib oma sõbrale näiteks oma lemmikloo saata."