Cloudfare kuulutab, et hiljutises lühiajalises DDOS-rünnakus nimetamata jäävale veebiserverile osales 650 000 seadet, millest suur osa olid mitte arvutid, vaid nutitelefonid asukohaga Hiinas.

DDOS toimib nii, et suur hulk seadmeid püüab suhelda ühe sihtsüsteemiga, näiteks saadab serverile päringuid. Eesmärk on rohkem koormust anda kui sihtmärk vastu võtta suudab, nii et see vähemalt ajutiselt rivist välja läheks.

Seni on DDOSiks kasutatud peamiselt zombisid ehk tavaarvuteid, mille üle pahavara abil on kontroll saavutatud. Arvutiomanik sellest enamasti teada ei saa, sest nurjatused toimuvad salaja taustal, võib ainult imestada, et miks masin või internetiühendus kahtlaselt aeglaseks muutus.

Puhtalt nutiseadmetele DDOS-ide korraldajad vast lähitulevikus ei liigu, sest telefonis või tahvlis on kergem märgata, kui ressursid on kasutusel, aga ise midagi ei tee.

DDoS-rünnak ettevõtte võrguressursile põhjustab, olenevalt ettevõtte suurusest, keskmiselt 52 000 kuni 444 000 dollari suuruse kahju. Sellised andmed saadi Kaspersky Labi ja B2B Internationali läbi viidud uuringust.

Sellele võib lisada maine kaotamise maksumuse ja kulud selle tagajärjel, et partnerid ja kliendid ei pääse ligi võrgumaterjalidele.