Tegemist on juba kolmandat korda toimuva videomängudele ja virtuaalsusele pühendatud ööga, kus ühilduvad omavahel filmi suurejoonelisus ja videomängude interaktiivsus. Lisaks ohtratele virtuaalsetele tapatalgutele saab kinosaalis nautida retronurka ja huvitavat loengut.

Öö avab Oliver Laasi loenguga "Videomängude retoorika: märgid, mehhaanikad ja mängija võimalused".

Juttu tuleb mängude kui semiootiliste ja algoritmiliste süsteemide kommunikatiivsetest elementidest, nende tuvastamisest ning analüüsimisest. Videomängude erinevustest ja sarnasustest teiste meedialiikidega, digitaalse tehnoloogia mõjust mängudele ning mängude poolt loodud maailmade eripärast teistes žanrides loodavate fiktiivsete maailmadega võrreldes.

Et teooria kohe sealsamas praktikasse viia, on Sõpruse saal täidetud sel ööl mängijate ja kaasaelajatega kõikvõimalikus suuruses mänguekraanide ees. Kinosaali on püsti pandud ka eriti ehe retronurk, kus mängida saab nii nagu vanasti – mängijaid ootavad kineskooptelekad ja 80ndate videomängud.

Õhtu kulminatsiooniks saab virtuaalsest verest nõretav võimas "Mortal Kombati" turniir suurel kinoekraanil. Võistluse parimale annab Super kõnekaart välja PS Vita mängukonsooli!

Turniiril osalemiseks saada e-mail oma kontaktandmetega ja märgusõnaga "ÖÖ" aadressile levelup@level1.ee.

Pilet 4 eurot, sissepääs alates 18. eluaastast. Üritust toetavad Super kõnekaart, Euronics, Sony Center, Gamestar, MTÜ Must Käsi ja level1.ee.

Mängi nüüd, ela hiljem!