Tegemist on palju parema ja nauditavama mänguga kui seeria eelmine mäng, NBA Live 14, kirjutab M Kuubis.

NBA Live 15 graafika on suurepärane, sportlased näevad ka lähedalt väga head välja ja pakutav korvpallikogemus on ehe. Uus söötmise ja viskamise mehaanika on varasemast palju parem. Ja mitmed erinevad funktsioonid (mängulaadid, stiilid jms) suudavad sulle mitmeteks tundideks tegevust pakkuda.

Loomulikult ei ole tegemist täiusliku mänguga. A.I. (tehisintellekt ehk tarkvara poolt juhitavad tegelased) käitub aeg-ajalt päris veidralt. Üsna tihti esineb hetki, kus A.I. lihtsalt seisab seal ja just nagu ootaks midagi. Ning kuigi seekord A.I. aitab kaitses kaasa, mis peaks mängu lihtsamaks tegema, jäi kaitse tegevus mulle arusaamatuks.

Kaitses mängimine osutus aegajalt üsna keeruliseks. Pidevalt õnnestus mul kaitses vale mängija valida, mistõttu olin ma loomulikult oma mängijaga vales kohas ja ründajad loopisid ilma eriliste probleemideta muudkui kolmeseid. Ja korvi all toimuvas saginas oli kohati üsna raske aru saada kes, kus ja mis.

Nii et üsna harva õnnestus mul seal midagi õieti teha ja rünnakut peatada. Küll aga õnnestus ikka ja jälle seal korvi all vigu tekitada, nii et ründajad said jälle ja jälle rahulikult vabaviskeid teha. Kas tegemist on mängusisese probleemiga või siis olen ma ilmselt lihtsalt korvpallimängudes üks täielik kobakäpp. Või peaksin äkki õpetuse kaitse kohta üle vaatama korralikult. Lisaks on kommentaatorid üsna emotsioonitud ja üksluiselt igavad.

Kui võrrelda NBA Live 15 ja NBA 2K15, siis visuaalse külje pealt teeb Live konkurendile pika puuga ära. Loomulikult ei ole Live'is ka serveriga ühendumise probleeme nagu 2K15-s ja igatsorti bugisid paistab märgatavalt vähem olevat.

Kuid siin need eelised lõppevad. Kuigi NBA LIVE 15 on parem kui varem, ei ole see kahjuks sama hea ja realistlik kui NBA 2K15. NBA LIVE 15 on teinud suure sammu edasi, aga NBA 2K15-ga on endiselt raske võistelda. Võib olla järgmisel aastal?

Kui sa oled suur korvpallimängude fänn, siis soovitan kindlasti pilk peale visata ka NBA LIVE 15-le. Isegi kui tegemist ei ole sama hea mänguga kui NBA 2K15, võid sa ikkagi seda nautida.

Kui sa ei ole korvpallimängudes just kõige tugevam või alles alustad, siis NBA LIVE 15 on kindlasti teos, mida võiksid proovida.

HEA:

+ suurepärane graafika
+ erinevad funktsioonid pakuvad tegevust tundideks
+ režiim LIVE Seasons
+ parem söötmis- ja viskesüsteem
+ õpetused on lihtsad ja arusaadavad

HALB:

- Tehisintellekt on kohati loll nagu saabas
- Kommentaatorid on elutud ja igavad
- Kaitsemäng jäi keeruliseks

NBA Live 15
Platvorm(id): PS4, Xbox One
Ilmumisaeg: 31. oktoober 2014
Arendaja: EA Sports / kirjastaja: Electronic Arts
Ülevaade valmis Xbox One'i variandi põhjal
HINNE: 7,5/10