Kaspersky Lab poolt läbi viidud uuring näitas, et veidi vähem kui pooled täiskasvanutest ei oska peast öelda oma abikaasa või elukaaslase telefoninumbrit ning 71 protsenti ei tea peast oma lapse numbrit.

Hiljuti Samsungi poolt Euroopas läbiviidud uuringu Techonomic Index andmetel kulutasid 2014. a inimesed harivatele rakendustele rohkem raha kui meelelahutuslikele.

"Teadmiste omandamine erinevate rakenduste kaudu on paljude jaoks tunduvalt huvitavam kui vastava õpiku või raamatu lugemine. Lisaks võib mõni interaktiivne rakenduses sisaldada isegi rohkem informatsiooni kui paks raamat.

Mälu treenimiseks, olemasolevate teadmiste värskendamiseks ning uute ammutamiseks on palju nii tasuta kui tasulisi rakendusi, mille seast leiab igaüks endale sobiva," lisab Samsungi tooteekspert Henry Tiitus.

Alljärgnevalt valik äppe, mis on abiks nii mälu treenimise kui ka uute teadmiste omandamisel.

Lumosity

Ajutreeningu rakendus, mis arendab kiirust, mälu, tähelepanuvõimet, paindlikkust ja probleemilahendusoskust.

Tasuta rakendus esitab iga päev kasutajale kolmest lühikesest mängust koosneva väljakutse.

Need treenivad erinevaid omadusi - näiteks arvutamismäng Chalkboard Challenge (kriiditahvli väljakutse) arendab probleemilahendamisoskust, Ebb and Flow (tõus ja mõõn) oskust kohaneda muutuvate oludega ning Lost in Migration (rändes kaduma läinud) oskust selekteerida olulist infot ebaolulisest.

Eidetic

Rakendus on ülesehitatud kordamistehnikale, mis aitab meelde jätta vajalikku informatsiooni: olulisi telefoninumbreid, huvitavaid sõnu või põnevaid tsitaate.

See töötab teistest ajutreeningu-rakendustest erinevalt, kasutades sõnu, numbreid või fakte, millel on ka tegelik tähendus.

Eidetic on ideaalne õpilastele, kes tahavad meelde jätta olulisi fakte ning kõigile, kes peavad tähtsaks oma sõbra, elukaaslase või lapse telefoninumbri pähe õppimist.

Rakendus on kasulik neile, kes soovivad arendada oma pikaajalist mälu.

Learn World History

Rakendus võimaldab õppida maailma ajalugu mängulisel viisil, pakkudes informatsiooni rohkem kui 2300 ajaloolise sündmuse ja isiku kohta.

Learn World History on kasulik nii algajatele kui ka ajaloohuvilisetele, kes saavad oma teadmised proovile panna ja meenutada koolis õpitut või raamatutest loetut.

Flags of All World Countries

Rakendus aitab meenutada ja õppida kõigi 197 iseseisva riigi lippe. Äpp on väga kasutajasõbralik, andes märku, kui oled arvanud õigesti või valesti.

Esimene tase koosneb 50 lihtsamast küsimusest, kuid juba teine tase on eksootiliste riikide lippude tõttu raskem.

Sudoku

Loogikal põhinev numbrimäng, mis ei vaja pikemat tutvustamist, arendab vaimu ja loogilist mõtlemist.

Kui veel kümme aastat tagasi avaldati sudokusid peamiselt ajakirjandus-väljaannetes, siis tänaseks on need kolinud nutitelefonidesse.

Sisestades rakendustepoes otsingusõna Sudoku, leiab igaüks endale sobiva numbrimängu.

Trivia Crack

Rakendus paneb proovile kasutaja teadmised kuues valdkonnas: spordis, ajaloos, kultuuris, meelahutuses, geograafias ja loodusteadustes.

Mängu muudab kaasahaaravaks võimalus kutsuda vastaseks oma sõpru. Läbi võistlusliku rakenduse õpib kasutaja uusi fakte ja tuletab meelde vanu.

Backup Memory

Lisaks mälutreeningu-rakendustele on olemas ka spetsiaalne äpp Alzheimeri tõbe põdevatele inimestele.

Samsung koostöös Tuneesia alzheimeriühinguga on loonud mobiilirakenduse Backup Memory, mille eesmärk on aeglustada tõve arengut seda põdevatel inimestel.

Backup Memory tuvastab Bluetoothi abil 10 meetri raadiuses teised seadmed, kus on rakendus kasutusel. Kui raadiusesse on jõudnud patsiendi lähedane või tuttav, saadab Backup Memory patsiendi ekraanile infot lähenevast inimesest koos fotode või videotega, mis meenutavad nende ühiseid mälestusi.

Kogu vajamineva informatsiooni ja sisu fotode ja videote kujul laadivad rakendusse üles patsiendi lähedased.