Uus makseviis kannab nime pending transactions (eesti keeles ootel maksed) ning välja näeb kogu protsess selline - esmalt teed Google Plays oma ostu, see jääb ootele ning telefoni peale saadetakse kood. Seda on vaja näidata kohalikule poeteenindajale, kes tehingu kinnitab ning kellele sularahas maksta tuleb. Sellega ongi tehing tehtud.

Google’i enda sõnul võtab sellise makse kinnitamine enamasti 10 minutit, kuid on ka olukordi, kus tehing võtab aega kuni 48 tundi. Seni, kuni makse üle tulnud ei ole, äppi kasutada aga ei saa. Lisaks teatas tehnoloogiahiid, et kõiki tagasinõudeid sularahas ei tagastata, vaid selle asemel saab klient vajadusel hoopis Google Play poe krediiti.

Kui hetkel saab funktsiooni kasutada vaid äppide eest maksmiseks, siis juba lähitulevikus lubab Google funktsiooni kasutada ka rakendusesiseste maksete tegemiseks.

Google'i sõnul võetakse sularahamaksete süsteem kasutusele sellistes riikides, kus inimestel internetipankadele ligipääs puudub või traditsiooniliselt on au sees sularahaga tasumine. Selliseid kitsendusi arvesse võttes võime arvata, et Eestis Play poe sularahamakseid ilmselt oodata ei ole.