Uus 17-tollise LED ekraaniga MacBook Pro’l on sarnaselt teiste uute MacBookidega ühest alumiiniumitükist välja lõigatud korpus. Kõige huvitavam uue arvuti puhul on selle korpusesse peidetud võimas aku, mis lubab tööaega kuni kaheksa tundi.

Vaatamata sellele, et kasutaja akut ise vahetada ei saa, lubatakse lohutuseks selle pikka iga. Aku peaks vastu pidama 1000 laadimist, mis lubab elueaks kuni viis aastat. Aku vahetamine maksab Apple’i teeninduses 179 dollarit.

Arvutil on integreeritud Nvidia 9400M ja eraldiseisev 9600GT graafika. Uus MacBook Pro on oma suuruse kohta üliõhuke (2,5 cm) ja kaalub ainult 3 kilo. LED ekraanidest on saadaval nii läikiv kui ka matt (maksab 50$), resolutsiooniks on 1920 x 1200 pikselit ja kontrastsus 700:1.

Muud andmed:
320 GB kõvaketas (valikus kuni 256GB SSD),
Superdrive,
ilma klahvita klaasist puuteplaat,
3 USB pesa, 1 FireWire 800 port, Gigabit Ethernet, audio in/out, ExpressCard pesa,
WiFi, Bluetooth,
Mini DisplayPort,
iSight kaamera,
taustvalgusega klaviatuur ja
protsessoriks kuni 2,93GHz Core 2.

Hinnad algavad sarnaselt praeguse MacBook Pro’ga 2799 dollarist ja sülearvuti on saadaval alates jaanuari lõpust.

iTunesi kümne miljoni looga kataloog saab DRM-i vabaks aprilli lõpuks. Kaheksa miljonit neist lugudest on ilma koopiakaitseta saadaval juba teisipäevast. Senise 99 USA sendi asemel on lood jaotatud kolme hinnakategooriasse — 69 senti, 99 senti ja kõige menukamad lood 1.29$.

Apple’i tarkvarapaketid iLife ja iWork said ohtralt värskendusi, viimase puhul võib välja tuua võrgulahenduse iWork.com lisandumise. iWork.com’i vahendusel saab kolleegidega dokumente jagada, neid ühiselt toimetada ja võrgus säilitada — kõik need funktsioonid on iWork’i integreeritud. Praegu on teenus tasuta beeta-staadiumis, kuid hiljem muutub tasuliseks.

iLife, iWork ja Mac OS X 10.5-st on kokku pandud soodsa hinnaga tarkvarakomplekt Mac Box Set, mis maksab 169 dollarit. Kui kõik kolm eraldi osta, on hinnaks kokku 269$. Saadaval jaanuari lõpust.

Vaatamata levinud kuuldustele ei toodud Apple MacWorldil rahva ette uut Mac Mini, OS X Snow Leopardi ega iPhone Nanot. Operatsioonisüsteemi uuendus jõuab ilmselt kohale lubatud ajal ehk selle aasta suvel. Uue Mac Mini kohta teadsid sõnu seada mitmed erinevad allikad, seega midagi on selles vallas teoksil. Pisem Nano iPhone võib aga olla udujutt.

Apple osales Macworldil viimast korda, mis muuhulgas võib tähendada seda, et uusi tooteid hakatakse tutvustama oluliselt sagedamini, kui ainult mõni kord aastas.

Esitluse videot näeb Apple kodulehel.