Bloomberg kirjutab, et seejuures ei halasta mõned lennufirmad koguni ühelegi MacBookile. Lennufirma Virgin Austraalia haru on näiteks ära keelanud kõikide MacBooki mudelite äraantavasse pagasisse pakkimise, olenemata sellest, kas tegemist on tagasikutsumise alla kuulunud mudeliga või mitte. Kõik MacBookid peavad selle firmaga lennates olema ainult käsipagasis.

Sama lugu kehtib Austraalia kõigepopulaarsema lennufirma Quantas Airlinesi puhul. Lennufirma sõnul kehtib keeld kuni edasiste instruktsioonideni. Lisaks Austraalia lennufirmadele on 15-tolliste MacBook Prode osalisest keelamisest teada andnud ka Singapore Airlines ja Thai Airways.

Valdav osa Ameerika Ühendriikide lennufirmasid lähtub konkreetsest arvuti mudelist ning kui arvuti kuulub tagasikutsutud arvutite hulka, võib selle lennukile saamine tõsiseid probleeme tekitada, kuna neid ei tohi pardale võtta ei käsipagasi ega ka äraantava pagasiga.

Euroopa lennundusregulaatorid on palunud turvalisuse tagada lennufirmadel ning konkreetset keeldu välja kuulutatud ei ole. See tähendab, et enne oma 15-tollise MacBookiga lennukile minemist tasub välja uurida, ega konkreetne lennufirma neile keeldu kehtestanud ei ole.

Seda, kuidas kindlaks teha, kas ka sinu arvuti probleemsete mudelite hulka kuulub, vaata täpsemalt SIIT.