Apple teatas hiljuti, et maailmas on kasutusel juba miljard nende toodetud seadet. Seega pole tõesti ime, kui ka MacBookide müüginumbrid päris kõrged on. Miljardi sisse mahub palju seadmeid.

Täpset arvu hetkel kahjuks teada pole, aga TrendForce'i turuuuringu põhjal oli 2015. aastal turule jõudnud sülearvutitest 10,34% just Apple'i logoga, ehk MacBookid.

"Turule jõudnud" ei tähenda muidugi, et kasvõi üks neist reaalselt müüdud sai. Küll aga viitab nii suur turuosa, et MacBookid on kõrgetest hindadest hoolimata kallid.

Ja muidugi toodavad kalleid sülereid ka paljud teised tootjad, Apple pole selles valdkonnas kaugeltki üksi.

TrendForce märgib, et tootjad paiskasid 2015. a müügile vähem sülearvuteid kui 2014. a, täpsemalt 164,4 miljonit eksemplari versus 175,5. Tänavu peaks langus jätkuma ja vastav number olema 159 miljonit.

Suurimad süleritootjad on endiselt HP ja Lenovo, mis rivaalitsevad esikoha nimel, praegu kuulub troon HP-le. Dell on kolmas, neljandat kuni kuuendat kohta püüavad Apple, ASUS ja Acer. Kõigi turuosa on 10% kandis.

TrendForce usub, et tänavu kujuneb suurimaks tegijaks HP, kellele järgneb lähedalt Lenovo, siis tuleb taas Dell. Neljandaks saab ASUS, viiendat ja kuuendat kohta püüavad Apple ja Acer.